Cu toate că medicii veterinari recomandă oamenilor să nu folosească Ivermectina în profilaxia infectării cu coronavirus, farmaciile de profil au fost luate cu asalt de către populație.

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, a spus că este greșit ca oamenii să ia acest produs contra virusului.  “Una e să iau două zile Ivermectina, alta e să iau în fiecare zi. Substanțele antiparazitare sunt toxice, cei care iau o perioadă îndelungată Ivermectina ca să nu se infecteze cu coronavirus s-ar putea să aibă probleme foarte serioase”, a declarat Alexandru Rafila.

Ivermectina este un medicament de uz veterinar. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis, marţi, că toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale şi trebuie folosite doar sub supravegherea medicilor veterinari. „Vă avertizăm ca utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecinţe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane”, a mai precizat ANSVSA.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 145. Fake news: Diana Șoșoacă președinte
Articolul următorȚARA CA UN CALEIDOSCOP?