Într-un editorial publicat în “România liberă,” intitulat “PSD e ca o balenă eşuată,” editorialistul ziarului, Marius Ghilezan, apreciază că “formaţiunea social-democrată a făcut maxima greșeală de a juca, timp de șase luni, doar pe greșelile adversarului. Nu a schițat niciun minim gest de frondă. Criticile aduse în spațiul public guvernului erau de prea mult ori doar dojeni părintești pentru copilul neascultător.” 

În articol se mai vorbeşte şi despre percepţiile oamenilor care nu pot fi schimbate cu mesaje scrise pe panouri în locul noilor perii de dinţi. 

PSD a fost ostracizat, stigmatizat, ţintit permanent de artileria grea. “Nu a dezvoltat o strategie de apărare, crezând că timpul va şterge ura.”

Candidaţii de la alegerile locale, în opinia editorialistului, pleacă din  start cu un handicap faţă de ceilalţi, fiind încapsulaţi în matricea PSD=penali.

Comentatorul susţine că o schimbare de nume ar mai arunca lestul. Din punctul său de vedere, PSD e ca o balenă eşuată, în sensul că nimeni nu o mai poate duce la apă, fără o strategie adecvată.

Articolul precedentLa mulţi ani, Răducu Ştefănescu!
Articolul următorZi lungă în Parlament: Astăzi se decide cum vor intra în izolare și carantină românii