Dan Tudorache, membru PSD și, totodată, fost primar al Sectorului 1, a vorbit, astăzi, în emisiunea Realitatea din PSD realizată de Bogdan Muzgoci, despre temerile social-democraților legate de măsurile de austeritate pe care le-ar putea anunța Guvernul PNL după alegerile parlamentare din 6 decembrie. În plus, social-democratul susține că Sănătatea și Educația sunt două domenii prioritare, cărora ar trebui să li se acorde maximă prioritate, mai ales în perioada pandemică prin care trecem. 

“Temerea PSD e ca daca nu vin si prezinta bugetul pe 2021, asa cum prevede legea, inseamna ca le e teama sa prezinte ceva inaintea de 6 decembrie. Daca nu ai nimic de ascuns, ai prezenta. Daca nu exista ceva care sa-i supere pe oameni… Insemna ca sunt lucruri care nu trebuie aflate de cei care se vor prezenta la vot in 6 decembrie. (…)  Exista suspiciuni de masuri de austeritate. (…) Cu siguranta ca dupa 6 decembrie vor prezenta (bugetul pe 2021 -n.r.), sperand ca sa ia un scor macar la fel ca la locale, putin peste 30% strict PNL, mai ia si USR si impreuna cu PMP sa faca majoritate si sa continue guvernarea. De fapt, asta e scopul. Cu fiecare luna trecuta prin pandemie, PNL scade”, a afirmat Tudorache, facand referire la o posibila crestere a TVA. 

Potrivit acestuia, un eventual acord de imprumut cu FMI ar fi o solutie la care partidul sau spera sa nu se ajunga. “Cei care se afla la guvernare iau decizii. Speram sa nu se ajunga (la un acord cu FMI -n.r.), dar vorba ceea, speranta moare ultima”, a declarat Dan Tudorache. 

In ceea ce priveste domeniile carora ar trebui, in opinia sa, sa li se acorde o atentie sporita, fostul edil al Sectorului 1 a facut referire Educatie si Sanatate: “la acest moment, Educatia si Sanatatea sunt prioritati. Asta o stiu ca si primar. Ce ma intereseaza este sa investim in aceste doua domenii. Ca sa nu te prinda nepregatit trebuie din timp sa realizezi cate ceva in cele doua domenii. Sunt cele mai importante. Nu trebuie neglijate nici restul domeniilor. Din ce vedem acum, ce se intampla in Educatie e un dezastru si la Sanatate nu mai spun. La noi mortalitatea e cea mai mare”.

Intrebat daca intrevede posibile conflicte de strada ca urmare a inaspririi mausilor luate de autoritati pentru a preveni raspandirea COVID-19 ca urmare a unor mesaje de contestare a acestora emise de persoane publice, cum este si cazul lui Dan Bittman,  Tudorache a precizat: “Oamenii sunt interesati de ziua de maine, de un loc de munca, de ce vor pune pe masa. Nu cred in confruntari de strada, sper sa nu ajungem in acele situatii”. 

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCristian Rizea contracarează încercările de intimidare. DECIZIA care cutremură lumea politică de la Chișinău
Articolul următorVIDEO Noi dezvăluiri, la Realitatea PLUS: Totul despre implicațiile miliardarului fără chip în denunțurile de la DNA, legătura cu Crin Antonescu, Marta