Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, şi-a caracterizat principalii săi contracandidaţi în această cursă electorală. Astfel, ea a afirmat despre Nicuşor Dan că este inteligent, dar ineficient ca primar. Despre Sebastian Burduja a spus că este un om politic de viitor, iar despre Cristian Popescu Piedone a declarat că a lansat cuvinte urâte despre ea, dar crede că le-a spus la supărare şi l-a iertat.

Gabriela Firea a fost întrebată, duminică, la un post TV, dacă poate avea o campanie electorală fără atacuri la adresa candidatului PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja. 

„Eu nu voi ataca pe nimeni, nici măcar pe domnul Dan, nici măcar pe domnul Piedone, cu atât mai puţin pe Sebastian Burduja. Eu voi spune atunci când voi fi întrebată doar ceea ce am făcut eu ca primar general şi ceea ce am învăţat din ceea ce am greşit ca primar general, să nu mai fac acele greşeli. A greşi e omeneşte, dar nu trebuie să persistăm în greşeli, şi explic cu dovezi că sunt un om dinamic, energic, cunosc situaţia din Bucureşti, problemele foarte mari, structurale, cele mai multe dintre ele, şi soluţiile. Şi sunt un om de echipă. Am dovedit şi din punct de vedere politic că sunt un om dedicat echipei şi nu am dorit niciodată o candidatură independentă. Sunt omul care respectă solidaritatea, nu sunt solitară. Nu vreau să stau singură în colţul unui partid şi să vânez greşeli şi în momentul în care un coleg a greşit, să apar şi eu să fac o aşa-zisă revoluţie. Sunt şi astfel de oameni în politică, dar nu este genul meu”, a declarat Gabriela Firea, potrivit News.ro. 

Ea a fost rugată să facă o scurtă caracterizare principalilor săi contracandidaţi. Firea a declarat că Nicuşor Dan, actualul primar şi candidatul Alianţei Dreapta Unită, este inteligent, dar are un ritm greu de muncă. 

„Domnul Nicuşor Dan este contracandidatul meu de acum mulţi ani. Prima dată l-am învins în 2016.  A doua oară în 2020 m-a învins, cred că acum îl voi învinge. Este un om inteligent, olimpic la matematică, eu am fost olimpică la limba română, dar nu m-am lăudat niciodată, numai că este un primar ineficient, cu un ritm greu de muncă, care s-a izolat în birou, care consideră că dacă o problemă este grea, mă refer de exemplu la urbanism, trebuie să blocăm acel subiect în loc să discutăm cu antreprenori, deci cu mediul de afaceri, cu dezvoltatori, cu cetăţeni, în loc să venim în Parlament să spunem, pentru toţi dezvoltatorii trebuie să existe obligativitatea să construiască şi să amenajeze mai multe creşe, mai multe grădiniţe, mai multe aftări scurte, spaţii foarte scurte, spaţii verzi, căi de acces pentru situaţii de urgenţă. Nu trebuie să blocăm oraşul dacă ceva nu ne place. Trebuie, dimpotrivă să imprimăm acele reguli şi regulamente, care să permită oraşului să respire şi să fie prietenos cu fiecare cetăţean, nu să blocăm. Este un om inteligent, dar un primar ineficient”, a afirmat Gabriela Firea. 

Ea a afirmat despre Sebastian Burduja, candidatul PNL, că este un om politic de viitor. 

„Domnul Sebastian Burduja, fostul meu coleg din guvernul Nicolae Ciucă. Am avut o relaţie foarte bună, îi apreciez calităţile domniei sale de tânăr lider. Sunt convinsă că vom colabora foarte bine în viitor, dar pentru acest moment cred că sunt mai bine pregătită şi am mai multă experienţă dacă voi ajunge primar cu votul bucureştienilor. De a doua zi voi şti ce am de făcut, nu mai trebuie să mă calific la locul de muncă. Este un tânăr om politic de viitor”, a mai declarat candidatul PSD la Primăria Capitalei. 

Gabriela Firea a afirmat despre Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL, că a lansat afirmaţii jignitoare la adresa sa, dar că l-a iertat. 

„Este un om pe care îl apreciez, i-am mulţumit personal, pentru că acum aproape patru ani de zile a mers în Sectorul 5 al Capitalei şi le-a spus bucureştenilor, votaţi-mă pe mine la sector şi pe doamna Gabriela Firea la primăria Capitalei. Am obţinut în Sectorul 5 45% vot politic, i-am mulţumit, îi mulţumesc şi acum. A lansat în spaţiul public anumite afirmaţii care cred eu că, nu ştiu, nu au fost aşa foarte bine analizate, jignitoare şi ofensatoare la adresa mea. Nu vreau să-i răspund cu aceeaşi monedă. Îl respect ca om, ca bucureştean, ca fost şi actual primar, edil, are capacitate administrativă. Primăria Capitalei înseamnă, în primul rând, un ritm de lucru susţinut, deschidere în ceea ce priveşte relaţiile europene şi internaţionale şi eu am fost în marile capitale europene, am fost primită de primari, de miniştri, am avut şi cu siguranţă vom avea colaborări de acest tip. Nu spun că dumnealui nu ar putea să aibă, eu spun ce am făcut eu, vorbesc despre mine. Este un tată, un soţ, sunt convinsă că acele cuvinte mai urâte lansate despre mine le-a spus la supărare, l-am şi iertat. Este şi Săptămâna Patimilor. Nu ţin supărare faţă de nimeni şi mai puţin n-aş putea să ţin supărare pe dumnealui”, a mai spus candidata PSD la Capitală.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentBijuterii care pot rămâne moștenire, noul trend în țara noastră
Articolul următorTalpeș a aruncat bomba: Hellvig a știut de activitatea lui Coldea și Dumbrava. Alexa: Instituțiile statului ar trebui să se ocupe și complicitatea lui Hellvig