Precum un balaur cu două capete care se bat între ele, Claudiu Năsui și Virgil Popescu se bat pe banii noștri, în loc să se ocupe de economia și strategia energetică a României. Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii, Miron Mitrea, a calificat drept “un subiect penibil și urât”, conflictul dintre cei doi miniștri care a ajuns la faza plângerilor la DNA, în vreme ce minerii din Valea Jiului s-au blocat în subteran.

 Claudiu Năsui și Virgil Popescu au obținut în tandem premiul de repetenții săptămânii, dar lupta lor pentru cine va privatiza  companiile românești de prim rang este încărcată de valențe politice. “Vedem cum se va tranșa disputa și înțelegem și jocurile interne din PNL” a arătat consultantul politic pentru Realitatea Plus.

Dacă Florin Cîțu lovește în Ludovic Orban prin Virgil Popescu, dacă atacă USRPLUS și îl aduce la ordine pe Năsui sau dacă îi dă afara pe amândoi, decizie pentru care există motive temeinice. Miron Mitrea a atras atenția că este de neînțeles criza de cărbuni apărută ca urmare a protestului minerilor, dat fiind că orice guvern este obligat prin lege  să asigure rezerve strategice. “Guvernul nu și-a făcut treaba. Care Guvern, nu știu. Dar treaba Guvernului este să facă rezerve”, a atenționat Mitrea.

Pe de alta parte, în ceea ce îi privește pe mineri este inadmisibil ce se întâmplă, crede Miron Mitrea, ferm în aprecierea că este obligatoriu ca statul să le plătească TOATE drepturile cuvenite și trebuie să o facă urgent. România a ajuns vedetă și nu în sens pozitiv urmare a mineriadelor. Ar fi un dezastru să ajungă din nou minerii la București! ” a atenționat Miron Mitrea asupra riscurilor disputelor politice nesfârșite și creșterii presiunii populare.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 162. Ion Iliescu, șoc la 90 de ani – lovit unde-l doare mai tare!
Articolul următorPreședintele PSD acuză Guvernul Cîțu ca nu vrea să rezolve tensiunile din Valea Jiului. E discriminare pe criterii politice și invrăjbire!