Analistul politic Cozmin Gușă este de părere că PSD și AUR ar trebui să declanșeze greva parlamentară, în cazul în care alianța de la guvernare va scoate activele principalelor companii de stat, Hidroelectrica, Romgaz, Transelectrica, la vânzare.

Plecând de la aprecierile lui Petrișor Peiu și ale lui Adrian Câciu, analiști economici, Cosmi Gușă susține că “jocul extern, executat de guvern sub tutelă americană, dar cu coordonare germană, e deosebit de periculos.”

”Situația este criminală pentru noi, în actualele condiții de criză, când nu doar prețul acestor active poate fi lesne mult subevaluat, dar prin cleștele datoriilor externe contractate în avalanșă de  Guvernele LuCOVID – CÎȚU, li se oferă corporatiștilor și pârghia necesară pentru a ne obliga la aceste privatizări păguboase.
Este bine că analiști profesioniști și responsabili, precum PEIU, CÂCIU sau puțini alții, avertizează despre asta, va fi însă total insuficient pentru descurajare.

Fără a enumera azi alte demersuri civico-politice, spun direct că abia pe această motivație a privatizărilor rapide și păguboase, OPOZIȚIA DIN PSD și AUR ar putea lua în calcul chiar greva parlamentară, ca măsură dură pentru blocarea intențiilor antinaționale ale coaliției majoritare”, mai scrie analistul pe pagina sa de facebook.

Atunci când a avut majoritate parlamentară, PSD a inițiat o lege prin care timp de doi ani de zile guvernul nu va avea voie să vândă active ale companiilor de stat. Acum, prin vocea lui Florin Cîțu, se spune că legea va fi modificată.

Datoriile externe ale României au depășit 42% din PIB. Temerea este că guvernul va încerca să obțină până la 20 de miliarde de euro, prin vânzarea unor părți din participațiile statului.

Articolul precedentPSD conduce detașat în opțiunile electorale ale românilor
Articolul următorEugen Teodorovici face precizări despre locul său actual de muncă