Discuțiile despre comasarea alegerilor nu decurg bine în PSD. Social democrații se feresc să comaseze localele cu europarlamentarele pentru că nu reușesc să se înțeleagă între ei asupra candidaților la primării. Printre nemulțumiți se numără fostul primar Gabriela Firea, dar și deputatul Dan Cristian Popescu.

Deși varianta comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, la începutul lunii iunie a fost o variantă tot mai vehiculată în spațiul public, în vederea reducerii costurilor, dar și din motive de organizare, PSD amână anunțul comasării. 

Surse social democrate susțin însă că în spatele amânării deciziei de comasare în PSD se află însă conflictele interne din partid.

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei și-a declarat intenția pentru o nouă candidatură, fără a avea însă susținerea liderului partidului, Marcel Ciolacu:

“Probabil că încă se fac anumite analize, evaluări, ceea ce nu este rău. Ceea ce am adus eu în discuție este faptul că în cazul scenariului mai mult decât probabil de cuplare a alegerilor locale cu europarlamentare, timpul este foarte scurt și vom avea un start incert, dacă se amână luarea unei decizii, pentru că vom avea un dezavantaj față de ceilalți competitori” a declarat Gabriela Firea la B1TV. 

Mai multe surse din partid susțin că deși fostul primar al Capitalei nu are susținerea președintelui pentru o nouă candidatură, Gabriela Firea este favorită în sondaje.

Nici fostul primar al Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, nu este mulțumit de amânarea deciziilor în PSD

Un alt social democrat nemulțumit de amânarea numirii candidaților PSD pentru alegerile locale este fostul primar al Sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

Acesta și-a exprimat nemulțumirea de a fi “candidat la candidatură”, sintagmă folosită și de Gabriela Firea, cu numai câteva săptămâni în urmă.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu, vizită surpriză pe Șantierul Naval Constanța
Articolul următorInterviul momentului la Culisele Statului Paralel. Nicolae Ciucă, față în față cu Anca Alexandrescu! Este România în pericol, cum spune șeful Armatei?