Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a intervenit telefonic în cadrul emisiunii „Lupta pentru România”, realizată de Oreste Teodorescu și Anca Alexandrescu, la Realitatea PLUS. Ciolacu a afirmat că PSD pregătește o inițiativă pentru impozitarea pensiilor speciale.

Marcel Ciolacu: „Toate legile noastre sunt depuse la Senat. Noi ne-am vazut de pachetul nostru de legi: plata chiriei, amanarea ratelor, somajul tehnic. Guvernul nu a trimis inca ordonantele la Monitorul Oficial. Asteapta trei-patru zile pana sa le trimita. Dupa publicare in Monitorul Oficial, vor intra in dezbatere online la Parlament. Suntem obligati de Constitutie sa functionam ca Parlament. Mi-ar placea sa vorbim de ceea ce face PSD-ul in acest moment. Nu vreau sa fiu ipocrit si sa nu recunosc trecutul PSD-ului.

Am o comunicare institutionala directa cu Victor Ponta si colaboram punctual. In alta ordine de idei, PSD si Pro Romania sunt doua partide diferite. Lucram la o lege pentru perioada scurta de acum, probabil o vom depune luni. Incercam sa gandim efectele economice post-criza. Legea doreste sa ajute IMM-urile, sa faca functionala relatia dintre stat si intreprinderi. Avem dreptul prin lege sa modificam data alegerilor.

Alegerile trebuie organizate dupa ce societatea va reveni la normal si nu vor mai fi probleme medicale. Nu pot specula cu privire la amanarea alegerilor pentru anul urmator. Raed Arafat si specialistii ar trebui sa aiba comanda unica, nu ar trebui sa se bage politicienii. In cel mai scurt timp o sa venim cu impozitarea pensiilor fiscale. Legea nu va putea  fi atacata la CCR. Nu vei putea iesi la pensie si sa castigi mai mult decat salariul.”

Articolul precedentO Gluma Sinistra
Articolul următorDupă Băluţă, al doilea primar PSD spală străzile: Aurelia Fedorca, Negreşti-Oaş