Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu Ramona Chiriac, iar ea „a făcut public faptul că nu mai doreşte să candideze şi cred că este suficient”. Liderul PSD a adăugat că este vorba de o problemă personală a Ramonei Chiriac şi nu are el dreptul să vorbească despre acest subiect. Premierul a mai spus că cele două partide din Coaliţie au destui oameni competenţi care să deschidă lista la alegerile europarlamentare şi a precizat că urmează să aibă o discuţie pe această temă cu liderul PNL Nicolae Ciucă.

„Doamna Ramona Chiriac, preşedinta Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, s-a suspendat după ce au fost discuţiile că va candida pe lista comună. A anunţat public de ce anume s-a retras. Nu pot comenta eu o decizie luată de doamna Ramona Chiriac. Am avut o discuţie cu doamna Chiriac. Dânsa a făcut public faptul că nu mai doreşte să candideze şi cred că este suficient. E o problemă a dânsei personală şi eu nu am dreptul să vorbesc”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, după şedinţa conducerii PSD de la Palatul Parlamentului, întrebat de ce s-a retras Ramona Chiriac şi ce i-a transmis.

Întrebat dacă a avut o discuţie cu Ramona Chiriac pentru funcţia de comisar european, liderul PSD a replicat: „Nu am avut niciodată o discuţie în ceea ce priveşte comisarul României”, conform News.ro.

„În primul şi în primul rând, această discuţie va trebuie să o am cu preşedintele României, deoarece conform decizie CCR, preşedintele României e reprezentantul în Consiliul European, unde se negociază portofoliile. România nu ştie încă ce portofoliu va avea. Cred că prin octombrie anul viitor va fi această desemnare. Deci e puţin probabil să aibă cineva o discuţie, când nu se ştie nici ce portofoliu vom avea”, a completat Ciolacu.

De asemenea, întrebat dacă a fost condiţie să intre în PSD Ramona Chiriac pentru susţinerea în funcţia de comisar european, Marcel Ciolacu a spus. „Nu am avut această discuţie. A explicat. Am stat de vorbă cu doamna Ramona Chiriac şi cunosc detalii de ce doamna Ramona Chiriac nu a vrut să continue”.

Chestionat dacă Mihai Tudose este o opţiune să deschidă lista la europarlamentare, Ciolacu a răspuns: „Referitor la Mihai Tudose este o opţiune de deschidere a listei, dar voi hotărî împreună cu domnul Ciucă. Eu îmi doresc ca listele să fie deschise de reprezentanţi ai celor două partide. Cred că cele două partide au destui oameni competenţi care să deschidă această listă”.

Ramona Chiriac a confirmat, într-o postare pe reţeaua X, că nu candidează la alegerile europarlamentare, din motive personale, însă va continua să susţină Europa în România şi România în Europa.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentLista PSD pentru alegerile europarlamentare! Ramona Chiriac NU mai apare în planurile comune
Articolul următorCiolacu, despre cheltuielile pentru apărare: S-au făcut multe plăți în lunile ianuarie și februarie, am avut un deficit de 1,7%