Într-un interviu acordat site-ului DC NEWS, președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a făcut dezvăluiri incendiare despre alegerile locale, despre efectul pozei în care Ludovic Orban apare, alături de colegii din guvern, fumând și consumând alcool în biroul său și a spus ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor.

PSD preia puterea, conform declarațiilor lui Marcel Ciolacu la DC NEWS. Acesta a spus că „trendul Partidului Social Democrat în ultimele 6 luni este crescător. Din sondajele noastre, este la 29%. Iar trendul Partidului Național Liberal este total descrescător, între 33-35%. Este o marjă, vedeți. Știm foarte bine că nu s-au mai făcut sondaje, dar nu cred că asta este problema. Eu nu am înțeles de ce a ieșit acest război al sondajelor în ultimele zile pentru că nu sunt alegeri”, a explicat Ciolacu.
„Vom vedea. Ce vă promit este că Partidul Social Democrat nu se va mai abate de la agenda românilor”, a transmis liderul PSD.

Ciolacu a comentat și data alegerilor:

Întrebat care crede că va fi data alegerilor locale, președintele PSD a subliniat că, dacă nu se va da o lege în acest sens, țara rămâne fără administrație publică:
„De pe data de 21 iunie se vor bloca toate administrațiile locale dacă parlamentul în săptămâna viitoare nu vine cu o lege de prelungire a mandatului. (…) Parlamentul a demonstrat că poate. Când nu a existat lege suport pentru emiterea stării de alertă, în 3 zile parlamentul a venit cu o lege! Amintiți-vă că am avut un vid legislativ, zile pe care noi le-am numit „Zilele prostiei PNL”, de vineri până duminică nu a fost reglementat nimic. ”, a spus liderul PSD.
„Eu rămân la părerea mea că trebuie să venim în lege și cu o dată a alegerilor, cu amendamentul că în cazul în care experții spun că încă există un pericol pentru populație, acest mandat să fie prelungit. Prelungirea mandatului se va discuta numai în parlament și va fi decizia exclusivă a parlamentului.”, a mai adăugat Ciolacu.

De era el în poză, ar fi demisionat în secunda doi!
DC NEWS: – Când ar trebui să se țină alegerile?

Marcel Ciolacu: – Când va trece acest pericol și când crede toată lumea că a trecut. Pentru că avem o mare problemă de credibilitate a guvernului. Ați văzut că toată lumea a luat acea poză din biroul primului ministru ca pe un cancan. Nu e! E o problemă gravă! Nu poți să mai ai credibilitate, să ieși la presă cu mască, mănuși și cu o figură gravă, „Doamne, ce nenorocire este, vă rog stați în casă!” și după ce ieși la presă, te duci în biroul tău și stai relaxat cu colegii tăi, unul lângă altul, fără măști, consumând alcool. E foarte greu să te mai impui în fața populației după o asemenea gafă.

  • Dacă erați dumneavoastră prim ministru și apărea o astfel de poză cu dumneavoastră cum ați fi reacționat?
  • În secunda 2 președintele țării ar fi primit demisia mea. Și aș fi făcut la fel după ce lăsam vid legislativ. Sunt greșeli pe care nu le-a făcut niciun premier de la Revoluție încoace.
  • De ce nu avem un plan de măsuri pentru a salva economia?
  • Suntem singura țară în Europa care nu a venit cu un plan în fața parlamentului. Noi am venit cu un 28 de măsuri, le vom transforma în legi de aceea am solicitat sesiuni extraordinare în lunile iulie și august, prin sesiuni extraordinare. Criza economică se accentuează. Am văzut și ieșirile, grozăviile ministrului de Finanțe. (…) Investițiile directe străine din acest an sunt de 500 de milioane de euro, la cel mai scăzut nivel vreodată. (…) Sunt convins că avem mult mai mulți șomeri, au revenit în țară peste 1 milion de români și dacă nu venim cu o inserție de capital în mediul privat pentru a stimula reangajarea acestor oameni, lucrurile nu vor arăta deloc bine.

Mesaj pentru Klaus Iohannis:
„Îl anunț oficial pe președinte (n. Klaus Iohannis) că oricât s-ar strădui să mute atenția românilor de la adevăratele probleme printr-o luptă cu PSD, nu vom mai răspunde.”, Marcel Ciolacu – interviu DC NEWS.
„Nu cred că vor majora pensiile. După apariția acelei poze nu mai am încredere în acest guvern.”, Marcel Ciolacu – interviu DC NEWS.

Articolul precedentMarcel Ciolacu garantează ca PSD face temeinic ce face
Articolul următorAgenţia de rating Standard & Poors recomandă mărirea pensiilor doar cu 10%