Coronavirusul nu amenință o populație sănătoasă și nu este singurul vinovat pentru bulversarea agendei PSD.  Softul independent al partidului controlat de ideologul ”neutru” Vasile Dâncu a generat 20  de ani de programe parazit. Adică  două treimi din istoria post-decembristă a României.

Astăzi social-democrația ratează momentul propice, repetabil doar o dată la 4 ani, urmare a unui bombardament organizatoric pe ruta Cluj –București.

Ocolind candidatura directă, fostul adjunct al lui Dacian Cioloș, dorește să fie viitorul premier al stângii unite, chiar și cu prețul unei încălziri pe tușă de 4 ani.

De ce premier și nu președinte? Pentru că din 2000 de când se auto-intitulează Goebbels de România, Vasile Dâncu a văzut că politica se face mai mult pe bani decât pe idei. Și pragmatismul e la pixul premierului și nu în aerul rarefiat al Cotrocenilor. Și ce-l costă pe Vasile Dâncu să facă pe antrenorul ”politrucilor” cu aspirații prezidențiale, din rândul generațiilor mai proaspete de politicieni? Antrenamentul are valoarea unor experimente sociologice cu voluntari de la care nu este nevoie să obții consimțământul pentru că nici nu știu în ce se bagă. Iar Vasile Dâncu nici măcar nu-i trage până la urmă pe sfoară. I-a avertizat pe toți, de la Adrian Năstase la Liviu Dragnea și Victor Ponta că importantă este povestea, povestea face tot jocul. Doar că poveștile erau mitologice, simbolice și , precum în fabulele lui Esop, pănă la un punct fiecare înțelegea ce voia el. De la punctul respectiv încolo, rămânea în picioare doar ceea ce voia povestitorul, dar personajele erau deja coborâte de pe scenă și nu mai puteau să schimbe regia.

Băi, băieți, treziti-vă! Fiți atenți la ce vrea povestitorul! Vă spune ce vreți să auziți pănă vă adoarme! Pentru mai multă vigilență citiți acum din Petre Ispirescu povestea ”Prâslea cel Voinic și merele de aur”, că e lectură obligatorie pentru a înțelege mentalul colectiv și sufletul neamului românesc!

Domnul Dâncu este un profesionist al socialului. El a iubit din primii ani de facultate teoria etichetării și știe că institutele de cercetare pot să iasă mereu pe plus dacă au orientarea economică necesară de a construi realitatea și nu de a-și bate capul să le dezvăluie oamenilor resorturile de profunzime ale propriilor motivații. Pănă la urmă, Goebbels rămâne arian, un inginer social (nu un inginer mecanic, ca ruralul de Dragnea, bucuros că trăiește revoluția industrială!) și nu caută rezolvări mesianice pentru întreaga omenire.

Desigur, mult prea atenți la ce se întâmplă în PSD, chiar și noi riscăm să-l adormim pe fostul nostru coleg Rareș Bogdan și să-l facem să creadă că hipnoza în grup practicată de Vasile Dâncu în fostul partid al lui Ion Iliescu va netezi calea liberală în România.  Nu te lăsa înșelat, Rareș!  Dl Orban are conexiunea asigurată la dl Dâncu! Candidatura lui Nicușor Dan a fost un calcul sociologic și chiar și Nicușor Dan este un produs al unei școli de gândire…

Ceea ce este realmente surprizător este că urciorul merge în continuare la apă și după momentul artistic spontan de la Sinaia unde Laura Codruța Kovesi și Vasile Dâncu fredonau la un spriț priertenesc ”La Chilia-n port”. Un duet artistic care făcea repetiții acasă la Gabriel Oprea  și-l liniștea pe Victor Ponta că este cel mai bun în materie de imaginație sociologică și are spatele asigurat de fiul lui Liviu Maior.

Dar mai ales realmente surprinzător este cum s-au înregistrat unele refrene pe scoarța cerebrală a lui Marcel Ciolacu și le fredonează fără să stea pe gânduri sau  doar pasionat de o partidă de pescuit!

Interesant de ce nava eșuează într un port ucrainean devenit rusofon treptat de-a lungul secolului XX! Dar e week end și noi avem un parteneriat strategic cu americanii. Deci ne limităm la o dedicație muzicală la care poate să mediteze PSD în perioada de carantină: ”Ne mănâncă șerpăraia, pe noi și pe voi”.

Articolul precedentIntrebare zilei: Boala sau metastaza?
Articolul următorPSD Tulcea nu merge pe mana lui Ciolacu