La această oră, Cătălin Tolontan, redactorul șef al publicației “Libertatea” este audiat de către procurorii de la DIICOT, în dosarul deschis, în urma plângerii primarului sectorului 4, Daniel Băluță, care îl acuză de șantaj și de grup infracțional organizat, informează DC News.

Primarul sectorului 4 Daniel Băluță s-a considerat lezat de articolele publicate în Libertatea și a cerut la Judecătoria Sectorului 2 ștergerea articolelor despre el, sancționarea ziariștilor la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și condamnarea lor penală, către DIICOT.

Daniel Băluță a considerat că ziarul a publicat „o serie de articole cu caracter defăimător”. Cea mai recentă acțiune a primarului Daniel Băluță este cea către DIICOT. Surse din Primăria Sectorului 4 au relatat că „el a făcut plângere penală (…) pe ideea că aceștia s-au organizat împotriva lui și că se simte presat și șantajat”. Plângerea penală către procurori îi vizează pe ziariștii Mihai Toma și Cătălin Tolontan, conform Libertatea.ro.

Surse din justiție susțin că și alte publicații sunt vizate de dosarul de șantaj.

DC News reamintește că pe o speță similară a fost condamnat și Dan Diaconescu.

În martie 2015, Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea. De asemenea, Dan Diaconescu a primit interzicerea desfăşurării a oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei de cinci ani şi şase luni.

Pentru a pune presiune pe procurorii de la DIICOT, ziarul “Libertatea” a reluat subiectele vechi, omițând exact cel pentru care este acuzat de șantaj, relevă sursele Realității din justiție.

 

Articolul precedentDNA i-a deschis un nou dosar lui Dragnea, ca să pună presiune pe judecători
Articolul următorAdrian Năstase a descoperit blana străbunicului lui Arthur