Caravana Medicală a repornit la drum! La un an de când a fost lansat acest proiect, Spitalul Mobil continuă să facă bine românilor care locuiesc în sate uitate de autorități, acolo unde nu există medici de familie. De data aceasta, românii primesc consultații oftalmologice gratuite și, dacă este cazul, ochelari de vedere. 

La un an de la înființarea sa, Caravana Medicală a repornit pe drumurile patriei, în comunități uitate de autoritățile publice, acolo unde românii, deși plătesc contribuții, nu sunt beneficiari ai sistemului de sănătate, primul spital sau medic de familie fiind la zeci de kilometri distanță. 

În prima zi din săptămână, Spitalul Mobil a ajuns în județul Dâmbovița, Comuna Râu Alb. Aproximativ 100 de dâmbovițeni au primit gratis ochelari de vedere și cosultații oftalmologice gratuite. 

 
 

“O initiativă bună, asa ceva nu s-a intamplat in comuna aceasta”, a spus un localnic.

 “Multumim pentru ochelari si ca aveti grija de noi”, a psus un pacient.

 
 

“- Unde trebuie sa mergeti sa faceti control la ochi?

– La Targoviste, vreo 38 de km” 

Zilele următoare, Caravana Medicală va ajunge în Buzău- comuna Merei, Vrancea-orașul Mărășești și Bacău, comuna Ardeoani.

Peste 21 de mii de pacienți au fost consultați în ultimul an în cadrul Caravanei Medicale, care a trecut prin 117 localități. Până la finalul acestui an, Spitalul Mobil va străbate toată România.

 
 

 
 
 
 
Articolul precedentDan Vîlceanu, urmărit penal pentru ULTRAJ, după ce l-a mușcat de ureche pe Florin Roman, în Parlament
Articolul următorEURO 2024: România, învinsă de Olanda cu 0-3 în optimi, părăseşte competiţia