Într-o societate în care violența domestică persistă ca o amenințare gravă, premierul Marcel Ciolacu a luat inițiativa de a lansa campania națională „STOP Violenței împotriva Femeilor”. Date recente arată că la fiecare 12 minute o persoană devine victimă a violenței domestice în România, subliniind nevoia acută de a aborda această problemă și de a oferi sprijin victimelor.

Statisticile cutremurătoare dezvăluie că 66% dintre actele de violență sesizate sunt îndreptate împotriva femeilor, iar 80% dintre copiii abuzați sexual sunt fete. Aceste cifre tragice evidențiază necesitatea unei intervenții urgente și a unei schimbări semnificative în abordarea acestei probleme.

”La fiecare 12 minute, o persoană este victimă a violenței domestice.

66% dintre actele de violență sesizate sunt îndreptate împotriva femeilor.

80% dintre copiii abuzați sexual sunt fete.

Pentru a veni în sprijinul victimelor am decis demararea campaniei STOP violenței împotriva femeilor! Nicio persoană abuzată nu trebuie să treacă singură prin această traumă, ci poate fi îndrumată, consiliată, sprijinită, sunând la telverde 0800 500 333.
???????????????? ???????????? ???????????? este numărul care poate salva vieți!

Dă-l mai departe. Postează-l pe rețelele sociale. Spune-le prietenilor. Astfel, orice victimă a violenței poate fi salvată!”, a transmis Marcel Ciolacu.

 
Articolul precedent1 Decembrie la Realitatea PLUS – Sărbătoare unică a identității naționale și suveranismului
Articolul următorZi decisivă pentru Florin Cîțu. Senatorii decid azi dacă îi ridică imunitatea