Liderul USR, Dan Barna, a reacționat la postarea discipolilor  săi în politică din USR Tineret. Aceștia au gafat atunci când au comparat exmatricularea studenților de la Drept, care au fost prinși că au copiat la examene, cu o execuție publică.

Vicepremierul Dan Barna a declarat că postarea tinerilor USR-iști „a fost un text nepotrivit”, citează EduPedu.ro. „Să trișezi la examene e greșit și aici nu trebuie să existe nuanțe. În niciun context”, a comentat Barna, trecând în barca „radicalilor”, spre nefericirea tinerilor din partid.

USR Tineret a avut o reacție suprinzătoare în legătură cu cei 45 de studenți de la Facultatea de Drept a Universității din București propuși oficial pentru exmatriculare. Aceștia au fost prinși copiind la examene printr-un grup de Whatsapp.

Iată postare publicată pe pagina oficială de Facebook a organizației de tineret a USR:

„Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la discursul radical promovat de anumiți magistrați români în spațiul public, cu privire la nevoia de pedepsire a 45 de studenți de la Facultatea de Drept a Universității din București, acuzați de fraudă la examene.

Credem cu tărie că rolul justiției este acela de a reabilita și de a reforma indivizii pentru a-i aduce pe calea unui comportament prosocial, și nicidecum pedepsirea cu duritate de dragul imaginii publice. Sau de dragul ascunderii mizeriei sub preș.

Execuțiile publice sunt o rămășiță medievală demnă de regimurile absolute sau teocratice. Un stat european modern nu poate exista decât cu un braț al legii aplecat spre reformă, reabilitare și prevenție. Țapi ispășitori caută doar dictatorii și autoritarii.

Nu putem sta muți atunci când în România se formează generații de magistrați în spiritul cruzimii și răzbunării. Indiferent de speța discutată, credem că reprezentanții statului trebuie să promoveze un discurs responsabil ți moderat, care să țină cont de cele mai noi descoperiri din domeniul științelor penale și să fie conștienți de rezultatele empirice de care se bucură conceptul de justiție restaurativă.

România nu își permite generații de judecători cu ochelari de cal care să aplice legea, dar să ignore justiția.”

Pentru acest mesaj, Barna „i-a tras de urechi”:

„A fost un text nepotrivit. El nu se mai află pe pagină. Nu vrem să se transmită un mesaj greșit. Dacă vrei rezultate bune soluția e să înveți. Să trișezi la examene e greșit și aici nu trebuie sa existe nuanțe. În niciun context”, a declarat Dan Barna.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCOVID. Orban s-a vaccinat cu un ser produs în China, neaprobat la nivel UE
Articolul următorÎn căutare de azil politic. Victor Ponta intervine la Erdogan pentru oligarhul Plahotniuc