Incendiul de la Matei Balș prinde iz politic? Medicii au reclamat că au asistat stupefiați la declarațiile premierului Florin Cîțu și ale președintelui Klaus Iohannis, acordate astăzi pe tema incendiului în care au murit 5 oameni.

Premierul Florin Cîțu a declarat că acesta este rezultatul lipsei de investiții și al modului în care se fac controalele și a transmis un avertisment dur angajaților cu atribuții în acest sens. “Angajaților din administrație, din Ministerul Sănătății, inspecțiile de sănătate, inspecțiile de control, le spun: ieșiți din birouri, faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă!”, a spus Cîțu. “E momentul să înțelegem că nu putem merge așa mai departe, nu putem cheltui 95% din resurse doar pentru salarii și sporuri!”, a mai spus premierul.  Această formulare a ridicat semne de întrebare vizavi de viitoare tăieri de salarii, reclamă cadrele medicale pe rețelele sociale.

Imagine

Președintele Klaus Iohannis a susținut și el declarații de presă chiar din fața Institutului Matei Balș spunând doar că i-a cerut cu celeritate ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, și acum, cât și în trecut „să vină cu un plan de reformă” în sistemul sanitar românesc.

Imagine

În anii trecuți, când s-au mai petrecut tragedii – precum infectarea în spital a marilor arși de la Colectiv, cu nozocomiale, ori după incendiul de la Piatra Neamț unde au pierit 12 oameni arși, într-o secție ATI – Vlad Voiculescu a ieșit public și a cerut demisii în lanț, atât al managerilor de spitale, cât și miniștrilor.    

Imagine

Vineri, întrebat de presă dacă ar trebui să-și dea demisia în urma acesti tragedii, Voiculescu a spus că „de data asta ministrul face ce poate. Există responsabilități și responsabili. Nu avem o concluzie a anchetei. Cred că lucrurile trebuie judecate sistemic. Să vedem care au fost cauzele”, a spus ministrul Sănătății.

Articolul precedentAsta-i bună guvernare?! CNAIR a plătit peste 11.000 de lei pentru o dezbatere online
Articolul următorMărturiile tulburătoare ale asistentelor. „Focul era pe unul dintre pacienți”