Pentru adoptarea bugetului era nevoie de votul unei majorități absolute – 28 de voturi, însă după trei ore și jumătate de dezbateri, 17 voturi au fost „pentru”, 22 „împotrivă” și s-au înregistat și 14 abțineri.

După ce Bugetul capitalei a căzut la vot, Nicușor Dan neobținând o majaoritate, Aurelian Bădulescu, șeful consilierilor social-democrați din Consiliul General al Capitalei, le-a spus celor care au compus majoritatea de dreapta că „Sunteți musafir aici, musafir sunteți și în administrație. E jenant să aduceți în fața bucureștenilor o lipsă de angrenare a celor două părți care vă sunt alături și să veniți în ziua votului cu lipsă de majoritate.”

Proiectul de Buget propus de Nicușor Dan a obținut doar 17 voturi, acestea fiind voturile PNL și PMP, astfel încât reiese în mod clar că atât USR PLUS, cât și PSD au votat împotrovă sau s-au abținut.

Asistăm la primul episod de la Primăria Municipiului București sub titulatura de „Ciolaniada”. Bucureștenii asistă la o bătaie pe ciolan, autorii fiind PNL și USR, iar ciolanul și prada fiind bugetul Municipiului București”, a spus consilierul PSD, la Antena 3, cu o seară înainte.

Consilierii USR-PLUS au anunțat că nu votează bugetul de 7 miliarde de lei, considerându-l nerealist, aceștia reclamând că nu au avut acces în direcțiile specializate din Primărie, din cauza unei decizii a lui Nicușor Dan, primarul general.

În realitate,  motivul nemulțumirii ar fi fost altul – acela că Horia Tomescu, un apropiat al fostului ministru al sănătății Vlad Voiculescu, nu a primit drept de semnătură din partea lui Nicușor Dan pentru schimbarea directorilor din cadrul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București (ASSMB).

Articolul precedentStelian Tănase, ideologul liberal: PSD câștigă în 2024
Articolul următorLiberalii închid minele. Ce le oferă minerilor? PSD tace chitic