În județul Timiș, PNL nu se înțelege cu USR-PLUS pentru formarea majoritățiilor din consiliile locale și cel județean.
Dacă la CJ a câștigat Alin Nica, PNL, Primăria Timișoarei a fost dobândită de neamțul Dominic Fritz.
De două săptămâni cele două părți nu reușesc o înțelegere. Mai mult, luni, Dominic Fritz va încerca să-și adune voturile necesare pentru alegerea celor doi viceprimari USR-PLUS.
Niciun partid din Consiliul Județean sau din consiliile locale nu deține majoritatea. Consiliul Județean Timiș, compus de 37 de membri, cu tot cu președintelea, are 16 de la PNL, zece de la USR-PLUS – din care unul prin redistribuire, șapte de la PSD-PPU(SL) – și trei de la Pro România.
Din cele 27 de mandate ale Consiliului local Timişoara, Alianţa USR-PLUS are 13 consilieri municipali, PNL, 9 mandate, PSD-PPU(sl) cu 3 mandate, iar Partidul Pro România – doi consilieri.

Alfred Simonis îi răspunde, printre altele, și liderului PNL Timiș, care a acuzat vineri USR PLUS că ar vrea să negocieze cu PSD sau cu Pro România.

„Am anunțat imediat după alegeri că nu dorim să guvernăm și să facem majoritate nici cu USR, nici cu PNL, pentru că am înțeles că am pierdut alegerile și că e vremea să stăm în opoziție. Prin urmare, nu vă mai acuzați unii pe alți de înțelegeri cu PSD, pentru că PSD Timiş nu va face alianțe cu voi, oricâți emisari trimiteți”, a completat acesta.
Simonis face un apel la primarul Timișoarei „să se apuce de treabă, pentru că Timișoara are nevoie de un primar responsabil și implicat, care să facă administrație, nu politică”.
Liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților îi mai cere, de asemenea, noului președinte al CJ Timiș, „să înțeleagă că este președintele CJ Timiș, nu primar la Dudeștii Noi, iar politica mare se face responsabil și asumat”.
Alin Nica, liderul PNL Timiș, a acuzat recent că USR PLUS face alianțe cu PSD sau cu Pro România în județ.
„Prin urmare, aștept ca domnul Nica să facă publică înțelegerea cu Pro Romania prin care PNL numește doi vicepreședinți PNL la consiliul județean, respingând alianța cu USR! Domnilor, ajunge! Hotărâți-vă odată! Guvernați împreună sau separat, dar faceți-o, pentru că mor oameni în fiecare zi!”, a conchis Alfred Simonis.

Articolul precedentIonel Arsene le cere politicienilor să nu facă din tragedie o platformă electorală
Articolul următorLiderul Marcel Ciolacu nu a politizat dezastrul de la Neamț