Raed Arafat s-a opus mereu privatizării Sistemului Naţional de Urgenţă. Liberalii aveau încă de anul trecut un proiect de lege în Parlament pentru deschiderea căilor aeriene şi pentru zborurile private. 

La Lugoj şi Timişoara, o serie de parteneri de afaceri ai lui Marcel Vela, au demult linii de finanţare din Austria pentru achiziţionarea de elicoptere. 

Marcel Vela e cunoscut pentru relaţia specială pe care o are cu Gabriel Olariu, acţionarul principal al firmei care are în concesiune aeroportul din Caransebeş, judeţul Caraş-Severin. Omul de afaceri vrea să investească 100 de milioane de euro în primul aeroport privat din România. 
În urmă cu şapte ani, fostul primar al Caransebeşului s-a prăbuşit cu un elicopter, dar a scăpat cu viaţă.

Un mare investitor austriac era pregătit pentru a deveni operativ în medicina de urgenţă. Doar Arafat se opunea segmentării ISU. De aici i s-au tras zeci de controale şi de dosare. Împreună cu Adrian Streinu Cercel sunt urmăriţi în rem de către DNA pentru divulgarea de informaţii din MAI pe timpul situaţiilor de urgenţă.

Doar pandemia i-a amânat lui Vela intenţia. 

Şeful deputaților PSD, Alfred Simonis, detonează bomba în public. Acesta a dezvăluit în Parlament că Marcel Vela a vrut să-l dea afară pe Raed Arafat din ministerul de Interne înainte de explozia pandemiei de coronavirus.

Simonis a criticat Guvernul şi a spus că dacă Executivul impune obligativitatea de a purta măşti, ar trebui să le și pună la dispoziţia cetăţenilor.

„V-am auzit plângând pe umerii dr. Raed Arafat. Mi-ar fi şi jenă, ţinând cont de faptul că e cunoscut, ştim cu toţii, că acum două luni, trei luni, ministrul Vela cerea rapoarte peste rapoarte şi căuta pretexte pentru a-l demite. Stau şi mă întreb, dacă v-ar fi ieşit acest plan, cine ar fi dus lupta cu acest COVID-19? Cîţu? Vela? Grindă? Cine o făcea?”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor.

Social-democratul a mai spus că PSD a fost nevoit să intervină asupra proiectului Guvernului. „A fost necesar să oprim abuzurile grosolane, prin care pensionari care depăşeau cu 2-3 minute ora până la care puteau ieşi din casă primeau amenzi de 20.000 de lei, două sute de milioane vechi. Probabil că în vilele de protocol, unde locuiesc cei de la Guvern, e foarte mică suma asta”, a argumentat el.

Alfred Simonis a spus că dacă Guvernul obligă cetăţenii să poarte mască, trebuie să le și pună la dispoziţia persoanelor vulerabile, defavorizate.

„Îl auzeam ce Cîţu cămătaru, că avem o mare creştere economică… astăzi, alt domn spunea că nu ne putem permite avceastă cheltuială cu măştile. Hotărâţi-vă. Avem creştere li avem bani? Sau nu avem?”, a conchis acesta.

Articolul precedentCE CREȘTEM PENTRU MÂINE?
Articolul următorADRIAN NĂSTASE: Se pare că 75% din PSD sunt de acord cu utilizarea formulei “ciuma roşie”