Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Romania si candidat al PSD la alegeri, Alexandru Rafila, a votat, astăzi, la o școală din Capitală. La finalul votului, Rafila a declarat ca principalul sau gand de astazi a fost acela de a participa la vot. “Cel mai important e ca oamenii sa voteze pentru profesionalism, responsabilitate si modestie. Nu e timp de festivism. Nu vom reusi sa ne intoarcem la viata economica decat cu profesionisti, si nu cu demagoie si festivism. Trebuie sa ne intoarcem la profesionisti”.

“Am venit cu gandul ca trebuie sa participam la vot. Procedura este sigura. (…) Asta este cel mai important in acest moment. Sa scoatem tara din criza economica”, a afirmat Rafila.

Reprezentantul Romaniei la OMS a precizat ca a fost o campanie neobisnuita ca urmare a pandemiei de coronavirus. “Nu am experienta unei campanii. Interactiunea cu alegatorii a lipsit. Ea trebuie sa stea la baza deciziilor atunci cand le luam. Acest lucru, din pacate, nu s-a putut intampla. Votul a fost exact la fel chiar daca acum am votat din postura de candidat. Optiunea de stanga e clara”.

In ceea ce priveste evolutia pandemiei de coronavirus, Alexandru Rafila a afirmat: “Trebuie sa ne asteptam la o evolutie a pandemiei asa cum a fost ea pregatita, gestionata pana in acest moment. Daca a fost gestionata bine, Sarbatorile vor decurge bine… (…) Vom vedea. Nu vreau sa faca comentarii care sa fie interpretate int-un fel sau altul. Avem foarte multe cazuri zilnice, sectiile aglomerate la Ati, aproximativ 200 de decese pe zi…”. 

Intrebat de juranlisti daca exista premisele unui nou lockdown in preajma Sarbatorilor de iarna, Rafila a spus: “Lockdown sau alte masuri mai dure vor fi conditionate de modul in care a fost gestionata din punct de vedre medical si nemedical aceasta urgenta majora de sanatate publica. (…) Sper sa ne intoarcem la o testare reala si sa avem masuri care sa reduca transmiterea”.

Cat priveste campania de vaccinare antiCovid, candidatul PSD a precizat ca aceasta este o masura pe care ne norim sa o implementam cat mai repede si mai bine, insa ea nu inlocuieste masurile de sanatate publica.

“Vaccinarea nu trebuie asumata politic in niciun fel. Trebuie sa ne pregatim asa cum trebuie, astfel incat sa nu ajungem in situatia sa avem vaccin si sa nu avem posibilitatea sa il administram”, a atras atentia Rafila. 

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentNOI CU CINE VOTAM?
Articolul următorAlegeri parlamentare 2020. Marcel Ciolacu: “Am votat împotriva incompetenței și indolenței. Pentru ca românii să își ia viața înapoi”