Schimbări majore în structura țării! Dinamica electorală provoacă răsturnări spectaculoase în preferințele alegătorilor, conform datelor furnizate de jurnalistul Realitatea PLUS – Ana Maria Păcuraru, de la sediul institutului de sondare a opiniei publice. De la ora 22.00, Realitatea Plus va transmite cea mai amplă analiză a rezultatului votului. Vom publica în exclusivitate exit-poll-ul CURS/Avangarde și sondajele CURS și Insomar.

Profesorul Marius Pieleanu a făcut o declarație în numele consorțiului CURS-Avangarde, care va realiza singurul Exit-POLL autorizat de BEC, difuzat începând cu ora 22.00. Profesorul de sociologie a explicat că, în conformitate cu datele pentru ora 14.00, am putea avea parte de o mare surpriză prin activarea „Spitalei tăcerii” în cazul partidelor eurosceptice din România. De asemenea, Pieleanu a precizat că, în Capitală, ierarhiile nu se schimbă în raportarea de la ora 14.00, dar procentele sunt mult mai mari în cazul unor candidați decât era așteptat înaintea alegerilor.

„O influență determinantă aș spune eu o are creșterea prezenței la vot. Din cercetări reiese faptul că foarte mulți tineri ies la vot, foarte mulți oameni cu studii superioare. Acest profil al votanților va schimba nu atât ierarhiile în sine, dar va schimba procentele fiecărui candidat.

În mod evident, schimbarea procentelor este un element extrem de important.

Deocamdată nu sunt surprize majore, față de ierarhiile pe care le analizasem înaintea alegerilor. Avem încă foarte mult de analizat, cel puțin în București. În două sectoare ale Capitalei bătălia este una extrem, extrem de strânsă și totul se poate modifica, pentru că noi, repet, vorbim despre o ”fotografie” la mijlocul zilei.

Este o muncă a peste 800 oameni din consorțiul CURS-Avangarde, analizăm toate datele, analizăm toate cifrele pentru a putea oferi cel mai bun produs la ora 22.00”, a spus Marius Pieleanu.

Articolul precedentUn șarpe a „vizitat” o secție de votare din Oltenia. Panicați, oamenii au chemat jandarmii
Articolul următorAEP: Până la ora 21:00 au votat duminică, la alegerile europarlamentare, 9.134.142 de alegători (50,69%)