Nimeni din actualul executiv nu a putut explica pe ce s-au dus aproape 3 miliarde de euro, destinați luptei cu coronavirusul. Nici Klaus Iohannis nu poate da explicații.

“Poate fi pandemia o justificare sau este doar un pretext pentru anumite limitări sau restricții ale drepturilor omului?” se întreabă Adrian Năstase pe blogul său.

Fostul premier socotește că la nivel mondial s-au infectat peste 100 de milioane de oameni și au murit, din cauza virusului, peste 2 milioane. “Efectul medical, psihologic, social, politic, economic, cultural este imens. Sunt, desigur, și efecte la nivel geopolitic, mai ales după alegerile din SUA”, este de părere fostul premier.

Pandemia este o justificare legitimă pentru restrictii cu impact, susține Năstase.

Calitatea unei guvernări tine de capacitatea de a menține încrederea populației ca restricțiile decise se justifică pentru interesul general, este opinia sa. “Această încredere se pierde atunci când primordială devine deschiderea spațiilor cu păcanele sau atunci când 6 devine mai mic decât 3 (în cazul Bucureștiului)”.

“Încă o dată observăm caracterul “cezarist” al statului român, unde observăm zilnic faptul că membrii guvernului se duc, ca niște servitori, la Cotroceni. Guvernul a devenit o simplă componentă a administrației prezidențiale. Iar Constituția, sub pretextul pandemiei este, practic, ignorata.

România a devenit astfel pradă a crizei sanitare dar și a unei mafii corupte și incompetente, incapabile să pregatească viitorul țării”.

 

Articolul precedentȚARA CA UN CALEIDOSCOP?
Articolul următorLa presiunea lui Corneliu Ștefan, Cătălin Drulă vrea drum Expres Tărtășești-Târgoviște