Pentru a putea să mai candideze pentru funcții publice, Adrian Năstase mai are nevoie de o singură decizie a instanței de judecată.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi, 7 decembrie, reabilitarea sa judecătorească.  Decizia ÎCCJ nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare. „Admite cererea de reabilitarea judecătorească formulată de petentul Năstase Adrian”, se arată în minuta instanţei.

Conform articolului 169 din Codul Penal, prin reabilitare, în cazul unei persoane condamnate încetează decăderile şi interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din sentinţa prin care a fost condamnat. Adrian Năstase are două condamnări, una în dosarul cunoscut sub denumirea „Trofeul Calităţii” şi cealaltă în dosarul „Zambaccian”.

În cazul reabilitării definitive, potrivit articolului 169 din Codul Penal, în cazul lui Adrian Năstase vor înceta toate decăderile şi interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultau din sentinţele prin care a fost condamnat, fostul premier având practic cale liberă pentru o revenire în politică.

 

Articolul precedentMinistrul economiei Florin Spătaru: “Am deblocat de îndată bugetele operatorilor din industria de apărare. Pană la sfârșitul anului, oamenii își vor primi banii de salarii”
Articolul următorKlaus Iohannis: pandemia a avut și câteva efecte pozitive, accelerarea digitalizării este unul dintre ele