Fostul președinte al PSD, Adrian Năstase, anunță că liderul de la Casa Albă a grațiat 15 persoane condamnate, printre care doi congressmani. Asta în timp ce în România nici nu se mai discută despre grațiere și amnistie, chestiuni prevăzute în Constituție.

Depeșa este adresată ambasadorului american la București, Adrian Zuckerman.

Donald Trumpa graţiat 15 persoane (nevoiase, probabil), între care doi foşti colaboratori ai săi implicaţi în ancheta privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale din 2016 şi mai mulţi militari condamnaţi în legătură cu scandalul privind acţiunile firmei de securitate Blackwater din Irak. Între cei graţiaţi se numără fostul consilier diplomatic al campaniei din 2016, George Papadopoulos, care a recunoscut că a minţit poliţia federală FBI în ce priveşte contactele sale cu un intermediar care promisese să-l pună în legătură cu responsabili ruşi”, anunță Năstase pe blogul său.
Trump a graţiat de asemenea doi foşti congresmeni republicani acuzaţi de infracţiuni financiare şi a redus sau anulat pedepsele altor persoane condamnate, mai spune presa internațională.

“În România, se desfășoară, în timpul ăsta, o amplă campanie impotriva gratierii si amnistiei, eventual prin eliminarea acestor institutii din Constitutie. Din prezentarea anterioară, rezultă cu claritate – condamnații din America par a fi mai buni decât cei din România și, de aceea, ei pot fi, în anumite cazuri, grațiați. Dar, eu cred că bunele practici din România ar putea fi aplicate și în SUA, prin introducerea unui amendament la Constituția americană – „fără penali în funcții publice”, a mai apreciat fostul premier care n-a scăpat de mâna lungă a statului paralel condus de Băsescu.

 

Articolul precedentAN NOU FERICIT?
Articolul următorVIDEO Culisele statului paralel, ora 18:00 – Au fost scoase din țară date după ce Ghiță a fugit în Serbia?