După ce Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD) l-a sancţionat cu amendă contravenţională de 2.000 lei pe Călin Popescu-Tăriceanu pentru utilizarea termenului de “Fuhrer” la adresa lui Iohannis, Adrian Năstase scrie pe blogul său că acelaşi Consiliu (director) nu i-a sancţionat însă pe premierul Orban şi pe euro-parlamentarul Rareş Bogdan pentru folosirea expresiei “Ciuma roşie” la adresa PSD. 

Fostul preşedinte al PSD reaminteşte cititorilor săi că expresia “Ciuma rosie” a fost folosită de nazişti ( Joseph Goebbels) la adresa stângii politice. 

“CNCD a considerat că utilizarea ei pentru a stigmatiza un partid politic, printr-o sintagmă fascistă, intră in limitele libertătii de exprimare. Câteva zile mai târziu, a statuat că folosirea termenului “Fuhrer” (conducător) la adresa lui Iohannis este discriminatorie. Cu un vot de 7-1, deci tot cu 75% din reprezentantii PSD.

Nu este aceasta o judecată cu dublă măsură?”, se mai întreabă Adrian Năstase. 

Iată textul incriminatoriu la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu:

„Pe dl Iohannis l-au lasat nervii. Cred ca izolarea nu-i prieste nici domniei sale, cum nu ne prieste nici noua. Doar asa imi explic atacul furibund la toti cei care nu sunt de acord cu instructiunile de la Cotroceni. Astazi a revenit la impartirea politicienilor. Intre buni si rai. Aia buni pot sa munceasca pentru tara. Aia rai pot doar sa dea sfaturi si in schimbul acestor sfaturi ei se aleg cu niste dosare penale.

Cum sunt absolut convins ca ma numar printre politicienii rai, ii dau cateva sfaturi:

1. Sa o lase mai usor cu amenintarile ca nu e Fuhrer ci, inca, Presedintele Romaniei.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 2.000 lei față de Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu. Hotărâre adoptată cu 7 voturi pentru, 1 împotrivă.”

Articolul precedentDoi parlamentari PSD au reuşit să schimbe Legea educaţiei sexuale. “Doar cu acordul părinţilor”
Articolul următorMihai Tudose vede Statele Unite ale Europei