Adrian Năstase crede că pentru ieșirea din războiul rece, occidentul nu era îndeajuns de bine pregătit după 1989, dar acum spațiul cibernetic, unde se desfășoară așa numitul război hibrid, se reîntoarce împotriva celor care l-au creat. Dă exemplul marșurilor și demonstrațiilor din SUA – BLM, Capitoliu, etc sau demonstrațiile pro- Navalnîi, trimis în Rusia pentru a provoca astfel de manifestări.

“Războaiele informaționale se derulează acum cu tot mai multă intensitate. Cu scopuri politice, economice, umanitare. În această nouă fază distincția clasică între război și pace nu mai este atât de evidentă”, este de părere fostul prim ministru în editorialul “Lumea în care trăim” de pe blogul acestuia.

“Fabricile de troli”, hackerii au devenit noile armate pe Internet. Ținta lor nu mai este influențarea elitelor conducătoare prin agenți/spioni ci clasa de mijloc, alegătorii. Sunt vizate preferințele comerciale sau opțiunile politice. Din interiorul sau din afara țării. Acesta este Marele Joc. Nu mai ai nevoie de spioni pentru a afla ce vor să facă liderii națiunilor dacă poți, prin presiuni de tot felul, să le influențezi numirea sau deciziile. Fake news-ul este forma noua a ceea ce în război înseamnă „deception”. Crearea de identități false, chemarea la „flash-moburi” înseamnă manipularea frustrărilor oamenilor de rând. Subvenționarea unor ONG-uri poate ajuta la crearea lobby-ului necesar pentru o anumita cauză”, mai spune Năstase.

În concluzia comentariului său, fostul președinte al PSD mai spune că rețelele sociale sunt folosite pentru stârnirea mecanismelor de ură în societate.

“Pentru rațiuni geostrategice, țara noastră a fost și este vizată de astfel de operațiuni. Modalitățile au fost diferite. La început prin „conditionalități democratice”, „drepturile omului”, „drepturile minorităților”, apoi prin impunerea unor profile de lideri convenabili”, încheie fostul lider social-democrat.

 

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Abuzurile făcute de DNA la umbra protocoalelor cu SRI – Dezvăluiri
Articolul următorNu avem Guvern. Doar ni se pare!