Fostul președinte al PSD, Adrian Năstase, compară vremea de azi cu cea a papalității evului mediu, în care Suveranul vindea iertări de păcate. Năstase a mai spus că nici Putin nu ar îndrăzni să anunțe dinainte câștigătorul alegerilor.

“Iohannis a anuntat “indulgente” pentru duminică. Dacă mergeti la vot, coronavirusul nu o să vă atace. Puteti iesi din casă, chiar in localitătile carantinate. Nu la biserică. V-a deschis si pietele. V-a inaugurat o bucătică de autostradă care, e adevărat, s-a fisurat a doua zi. V-a terminat cu un an mai devreme un stadion pentru că rugbistii ardeau de nerăbdare să joace pe zăpadă. V-a făcut mai putine teste ca să vă dea un sentiment de optimism in legătură cu imbolnăvirile. Cu mortii s-a descurcat mai greu. Numărul lor a continuat să crească. V-a făcut să uitati de incendiul de la Piatra Neamt, vorbindu-vă despre vaccinul care va izbăvi poporul anul viitor. S-a angajat că va incuraja competenta si, de aceea, a decorat o consilieră de minister care a vândut “cu pasiune” detergenti. V-a spus deja, inaintea votului, chiar si inaintea STS-ului, cine va castiga alegerile si, mai ales, cine nu trebuie să le câstige. Nici măcar presedintele Rusiei nu ar fi ajuns la o astfel de performantă”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Fostul premier social-democrat enumeră, cu această ocazie, câteva secvențe din ceea ce președintele a denumit “România normală:”deficit bugetar de aproape 10%. Deficit comercial, anul acesta, de 18 miliarde de euro. Nivelul datoriei publice aproape de nivelul maxim admis de 60%”.

Năstase a mai spus că încă mai are interdicția de a merge la vot, dar recomandă românilor, care s-au săturat de Administrația Iohannis să voteze PSD, partid care speră el, să-și adauge la Congresul viitor și o componentă mai națională.

Articolul precedentUltima oră / PSD poate câștiga alegerile printr-o mobilizare exemplară
Articolul următorÎntr-un sondaj comandat de PMP, PSD este câștigătorul alegerilor parlamentare