Presupusa alianţă electorală dintre PSDPro România–ALDE nu se va realiza în judeţul Timiş datorită aranjamentelor de culise dintre Nicolae Robu (PNL), primarul oraşului şi Călin Dobra (PSD), preşedintele Consiliului Judeţean. Amândoi au interesul de a-şi menţine poziţiile susţine Marius Ghilezan într-un comentariu “Blat PNL-PSD în judeţul Timiş la alegerile locale?”

“Dacă în judeţul Timiş, Dobra controlează cel puţin 49 de primari PSD (trei au anunţat deja că pleacă la PNL) din totalul celor peste 90 de localităţi, deci mai mult de jumătate, Nicolae Robu nu-şi doreşte niciun adversar redutabil pentru Timişoara.

Aşa se explică anunţul recent al filialei PSD Timişoara, potrivit căruia va susţine un candidat din afara partidului, cel mai probabil pe independentul Adrian Orza.

Numai că fostul viceprimar ţărănist, Adrian Orza, nu ar vrea să se înscrie în partid. Iar atunci nu va putea trage lista de consilieri. Ca urmare, la voturile sale (avea 7,2% în 2016) nu se vor capitaliza şi cele ale PSD. Orice ar face nu poate ajunge la cota 30, care l-ar putea desemna drept un challenger al primarului care nu se mai dă dus.

La alegerile europarlamentare, în oraşul Timişoara, candidaţii PSD au scos un irelevant scor de 15%, pentru ca la cele prezidenţiale să obţină un ruşinos 12%. Nu mai contează că filiala “n-a tras” pentru Viorica Dăncilă.

Alin Nica, primarul liberal din Dudeştii Noi, candidatul ales cu aplauze de către primarii liberali (majoritatea contestând stilul dictatorial al lui Nicolae Robu n.a.) pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, nu va avea sprijinul decât formal al edilului Timişoarei. Este de notorietate că Robu nu-l doreşte pe Nica preşedinte CJ Timiş, având o oarecare invidie pe aura acestuia. Tânărul confrate liberal, Nica, a reuşit să facă în doar câţiva ani un model de administraţie la Dudeşti. Robu nu vrea concurenţă pe post, visându-se veşnit la timona bărcii care mai ia şi apă.

Şi la alegerile din 2016, PSD a mimat o opoziţie la Nicolae Robu.

Ca urmare, o întrebare logică e pe buzele tuturor cunoscătorilor: vom avea un nou blat PNL-PSD în judeţul Timiş? Sau cumsecădenia cunoscută a bănăţenilor duce la menţinerea status-quo-ului?”, e de părere comentatorul. 

Articolul precedentMarcel Ciolacu doreşte dezbatere pe Iniţiativa“Fără penali în funcţiile publice”
Articolul următorSorin Grindeanu se reîntoarce în PSD, dar în ce condiţii?