Cunoscut ca mare vânător, Adrian Năstase explică, print-o postare pe blogul său, intitulată “Vrem o vânătoare ca afară,” de ce  o serie de urși trebuie sacrificați. De asemenea, explică dezastrul făcut în trecut de urșii din Covasna, pentru înțelegerea prezentului, în care “Brigitte Bardot sau ong-uri din țări care nu mai au urși, pentru ca i-au împușcat pe toți, ne dau sfaturi despre cum să gestionăm populația de urși din România”.

Fostul premier social democrat a mărturisit, că la o întâlnire cu președintele Chirac, prin 2003, înainte de de a aborda temele politice, l-a intrebat “de ce noi, în Romania , împușcăm urși.” I-a răspuns că noi știm să gestionam populația de urși, având peste 6000 de urși (acum probabil s-a ajuns la aproximativ 10.000), spre deosebire de Franta, unde ultimii doi urși tocmai fuseseră împuscați, din greșeală. I-a propus să-i reloce un număr de urși pentru pădurile din Franta. Interlocutorul i-a spus ca fermierii francezi ar fi nefericiți.

El mai ironizează numele dat “marelui urs,” care cică nu e cel mai mare.

Cunoscutul vânător explică de ce e nevoie de partidele de vânătoare cu străinii. “Vânătoarea cu străinii s-a făcut (inclusiv pe vremea lui Ceaușescu) pentru ca românii, în rare cazuri, vor plăti 5.000, 10.000, 20.000 de euro pentru a vâna un urs sau un cerb. Sigur, urșii pot fi extrași GRATUIT după ce AU DEVENIT periculoși. De ce au nevoie ocoalele de vânătoare sau asociatiile de vânătoare de acești bani? Simplu, pentru a achiziționa hrană pentru animale și pentru a o duce pe munte. Vor merge oare ongistii să duca hrana în pădure? Vor da Bruxelles-ul, Viena sau prințul Charles banii pentru cumpărarea hranei pentru ca urșii să nu coboare de pe munte? Nu prea cred. Va acorda guvernul Cîțu subvenții pentru hrana urșilor și va plăti pentru pagube? Nu cred. Cred, de aceea, că tot noi trebuie să ne rezolvăm aceste probleme. Într-un mod înțelept.”

Fostul premier se adresează și asociațiilor de tip “patru piciorușe,” spunând că nu vrea să le afecteze finanțările, dar e nedrept ca “ministrul Tanczos Barna, să fie pus la zid și lăsat singur în această chestiune”.

 

Articolul precedentGabriela Firea îl critică pe Nicușor Dan, pentru că a tăiat banii persoanelor cu dizabilități
Articolul următorUn liberal luat în balon de Bădulescu: “Ce, vrei să fiu tăntălău ca dumneata?”