Ion Cristoiu vorbește de o săptămână despre diversiunea “poporul român e antisemit.” Ministerul culturii pregătește o lege împotriva instigării la xenofobie, de fapt un mechanism prin care să limiteze drepturile la opinie ale jurnaliștilor.

Actrița Maia Morgenstern, director al Teatrului Evreiesc, publică o scrisoare cvasi-anonimă, primită pe mail, cică în numele AUR. AUR protestează.

Pe acest fond, analistul Cozmin Gușă cere, nici mai mult, nici mai puțin, instituțiilor de forță să cerceteze autorii adevărați ai diversiunii xenofobiei.

“Dar în România nu există nici măcar germenii pentru așa-ceva! În schimb, și din ce-am înșirat aici, conștientizați că e vorba despre o operațiune bine coordonată, care poate fi clasată ca atentat la siguranța națională, mai ales că protagoniștii diversiunii au funcții oficiale, de la Cîțu, la Muraru și Cioloș. Pentru asta, da, zic și eu că e nevoie de intervenția urgentă a instituțiilor statului român, dar în sens invers, să-i identifice și cerceteze pe autori, și să blocheze/deturneze o diversiune mult mai gravă decât pandemia, ce ne poate aduce pagube incomensurabile, pe termen mediu și lung!,” scrie Cozmin Gușă.

Articolul precedentChirica readuce PSD la guvernarea locală din Iași?
Articolul următorO PRIMAVARA LINISTITA?