În aprilie 2019, Liviu Dragnea i-a cerut ministrului Agriculturii să pună la punct un proiect privind crearea unei rețele de hypermarketuri care să distribuie produse românești, pe motiv că ”producătorii români se chinuie să le ajungă produsele pe raft” în timp ce ”noi în continuare cumpărăm cu preponderență produse din alte țări că așa consideră niște companii multinaționale că românii trebuie să mănânce mai prost și mai scump”, a spus șeful PSD.

Petre Daea nu a mai reușit să propună actul legislative. Când a ajuns la guvernare, Ludovic Orban a etichetat drept ceaușistă propunerea de înființare de aprozare, sprijinite de stat.

La acea vreme, presa de sistem considera programul lui Dragnea drept “naționalist”.

Deputaţii cehi au adoptat miercuri un amendament care obligă magazinele cu o suprafaţă de pese 400 de metri pătraţi, adică hypermarket-urile, să pună pe rafturi, principal produse alimentare locale, începând de anul viitor, în pofida protestelor initiate de unele ambasade, la presiunea retailerilor.

Potrivit acestei măsuri, produsele alimentare ceheşti vor trebui să reprezinte cel puţin 55% din vânzările acestor magazine. Mai mult, ponderea produselor alimentare locale ar urma să crească până la 73% în 2028, potrivit amendamentului produs de formaţiunea de extremă dreaptă “Libertate şi democraţie directă” (SPD) a vicepreşedintelui Camerei inferioare, Tomio Okamura.

 

Articolul precedentCum a reușit PSD Dâmbovița să crească într-un an cu 12%
Articolul următorCiolacu: Cîţu a inventat turismul de vaccinare