PSD Dâmbovița are propria poveste de mărire și de decădere.

Dacă în alegerile parlamentare din 2016, sub conducerea lui Adrian Țuțuianu, obținea 62,5%, la europarlamentarele din 2019, a coborât doar la 32% din voturile alegătorilor din județ. Adrian Țuțuianu dezertase. Venise o nouă conducere. Rovana Plumb nu prea avea timp de organizare și de coordonarea filialelor locale. Astfel, în urmă cu un an, în ianuarie 2020, tânărul deputat Corneliu Ștefan obținea președinția filialei, după o competiție dură.

Forța dată organizației de transformările petrecute la începutul lui 2020 s-a putut vedea cel mai bine în alegerile locale din luna septembrie.

PSD Dâmbovița și-a revenit. A câștigat detașat alegerile locale. Are 63 de primari, 65 de viceprimari, majoritatea în Consiliul Județean Dâmbovița, vicepreședinții și funcția de președinte al acestuia. Conduce și primăria Târgoviște.

Alegerile parlamentare aveau să ne confirme revenirea PSD Dâmbovița. Organizația s-a situat pe locul 4 la nivel național ca procente obținute, iar în Parlamentul României, Dâmbovița are o echipă a PSD compusă din 4 deputați și un senator.

PSD Dâmbovița a câștigat alegerile parlamentare în 74 din cele 89 de localități dâmbovițene.

Diferența PSD 2019 – PSD actual se vede cel mai clar în procente.

PSD Dâmbovița, într-un singur an, a crescut de la 32,49%, la 45,41%.

“Tot ceea ce s-a realizat în ultimul an se datorează membrilor și simpatizanților PSD, fără de care rezultatele politice ale anului 2020 nu ar fi fost posibile, iar pentru susținerea lor, noi, echipa de la conducerea PSD Dâmbovița”, a scris pe pagina de socializare Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița.

 

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 142. Bestselăr în România. Viorica Dăncilă lovește cu cartea: Partea ei de adevăr
Articolul următorLegea lui Dragnea privind produsele locale în hipermarketuri se va aplica în Cehia