Seniorii din Sectorul 1 vor beneficia de un program de ultimă generație în privința monitorizării afecțiunilor de sănătate, inclusiv depistarea precoce a noului coronavirus. Până în acest moment, sistemul a depistat mai mulți bolnavi de COVID-19.

Primăria Sectorului 1 a achiziționat 300 de Holtere, dintr-un total de 3.000, care pot depista din fază incipientă mai multe afecțiuni. În acest context, ele sunt destinate bătrânilor aflați în autoizolare din cauza pandemiei de COVID-19.

Până în acest moment, aparatele montate au descoperit 4 bolnavi de coronavirus.

Cu ajutorul holterelor se poate vedea, în timp real, dacă pacientul are o suferință cardiacă, dacă are dificultăți de respirație sau, per total, dacă are nevoie de asistență medicală. Monitorizarea se face de către medici, printr-un soft de ultimă generație, amplasat la Centrul Multifuncțional Caraiman.Bătrânii vor avea acces gratuit la programul de ultimă generație de monitorizare medicală de la distanță, cu aparatură de tip Holter, un dispozitiv mic care se lipește de corp. 

Dr. Adina Alberts s-a alăturat acestui proiect, prin acțiuni de voluntariat, ea acționând în lupta împotriva noului coronavirus încă de la începutul lunii februarie, când a decis să își pună clinica privată la dispoziția statului, în mod gratuit, pentru a veni în ajutorul pacienților. Clinica doctorului Adina Alberts are și paturi de Terapie Intensivă (ATI), atât de necesare în lupta cu noul coronavirus, iar ministrul Sănătății Victor Costache a decis că va lua în calcul și acest ajutor umanitar nemaiîntâlnit.

„Sunt foarte mulți bătrâni care stau în autoizolare în case, pentru că așa i-am rugat noi toți, începând de la autorități până la familie și la omul de rând. Acești bătrâni au boli care trebuie monitorizate și tratate. Nu e normal să nu ne gândim și la ei în aceste momente. Bunicii noștri au nevoie de mai mult respect și ajutor din partea noastră. Am descoperit foarte mulți bătrâni singuri pe lume, fără copii, nepoți sau cineva care să le ducă o pungă de faină sau mălai că să treacă prin această perioadă, fără să fie nevoiți să iasă din casă și să se expună. Unii dintre ei sunt invalizi și au mare nevoie de asistență medicală. Aceste Holtere reprezintă o parte importantă din medicina viitorului. Oamenii pot fi monitorizați de la distanță și se pot lua decizii în funcție de ce indică aparatul. M-am oferit, ca voluntar, să ajut cu montarea acestor dispozitive medicale. Sunt adepta Telemedicinei, pe care o cunosc bine și pentru care am făcut demersuri numeroase la Nivelul Colegiului Medicilor din București și din Romania, pentru a modifica prevederile Codului Deontologic al Medicilor, și a permite astfel, și în Romania, consultația „la distanță“! Îi mulțumesc domnului Dan Tudorache pentru acțiunea să concretă, și doamnei Director General al Centrului Multifuncțional Caraiman, Livia Gomes, pentru colegialitate și dinamism!”, a spus dr. Adina Alberts. 

Articolul precedentIsraelul a dezvoltat o aplicaţie care te avertizează când treci printr-o zonă contaminată de COVID-19
Articolul următorCiolacu merge în Parlament. Cere suspendarea ratelor la bănci și plafonarea prețurilor la medicamente și alimente! „Nu se poate ca doar cetățeanul să sufere!”