Consultantul politic Miron Mitrea a făcut, în emisiunea “Culisele puterii”, de la Realitatea PLUS, o radiografie a scenei politice din România, în contextul învestirii lui Ludovic Orban în funcția de premier.  

“Cred ca politicienii romani au facut o dovada a faptului ca pot fi responsabili si pot sa lucreze impreuna, desi strangand din dinti si cu multa dificultate, si nu toti, pentru ca au fost unii care nu au fost de acord, ca sa numeasca intr-un moment de criza un guvern de care avem nevoie. Nu cred insa ca vor ramane la fel de responsabili pe tot parcursul acestei situatii. Nu cred ca mai e la fel de important. Cred ca vom auzi destul de multe critici, unele indreptatite, altele neindreptatite”, a spus consultantul politic Miron Mitrea.

“Exista o regula veche care spune ca, in perioadele de bunastare, si Romania trece de la Al Doilea Razboi Mondial, printr-o perioada de bunastare, liderii, in general, sunt din ce in ce mai mediocri. Nu este teoria mea, insa o imbratisez. Liderii mediocri vor duce bunastarea in criza. Criza va creea lideri din nou puternici care vor face din nou ordine. Putem sa avem surpriza ca, politicieni care pareau moi, cum era si Orban, nu era considerat o mana forte, sa se simta ca pestele in apa in momentele de criza. Sa ia decizii. Eu il sfatuiesc pe Ludovic Orban sa-si ia in serios pozitia de barbat in fruntea unui guvern”, a mai spus Mitrea.

Articolul precedentMitrea: Firea, singurul politician care a avut curaj să-și asume să spună “Închidem școlile”
Articolul următorConducerea PSD anunță liderii județeni că amână congresul pe termen nedeterminat