Avem un președinte care încalcă în mod vădit Constituția României și suntem pe drumul către dictatură. PSD a trimis adrese la OSCE și la Comisia Europeană pentru a sesiza derapajele. Speranța este la Justiție care este obligată să facă lumină în tentativa de fraudare a alegerilor de la sectorul 1. Sunt liniile de forță ale poziționării PSD, exprimate de președintele partidului, Marcel Ciolacu, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu.
PSD a sesizat Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție în legătură cu faptele președintelui Biroului Electoral sector 1, procurorul Sprâncu Nicolae. Acesta a întrat în sala unde erau depozitate buletinele de vot însoțit de candidați și observatori de la un singur partid, în speță USR, și fără aprobarea scrisa a Biroului Electoral, la o ora când toți ceilalți responsabili plecaseră acasă. Mai mult decât atât, înregistrarea făcută publică de președintele Camerei Deputaților surprinde momentul sustragerii unui pachet din  depozit.
Marcel Ciolacu nu vrea să speculeze incidentul politic și spune ca interesul public impune restabilirea legalității și confirmarea încrederii cetățenilor că votul lor este respectat. 
Vot pe care PSD și liderul său îl respectă și reclamă încălcarea gravă a separației puterilor în stat și abuzul de putere din partea președintelui Klaus Iohannis, dar împotriva căruia nu va deschide procedura suspendării întrucât a fost reconfirmat în funcție prin votul cetățenilor. Poziționarea partizană a șefului statului este explicata de Marcel Ciolacu prin dorința lui Klaus Iohannis de a consolida susținerea PNL prin întreținerea unui conflict între PSD și USR și acapararea Puterii totale prin intermediul liberalilor. Este menirea unui președinte responsabil? s a întrebat retoric Marcel Ciolacu  care a arătat ca în aceasta ecuație premierul nu și asuma responsabilitatea organizării alegerilor și urmărește exclusiv “eficienta electorală” pentru PNL. Se renumara voturile doar unde a câștigat PSD, s au anulat alegerile la Moldova Nouă, în județul ministrului de Interne, Marcel Vela, unde tot PSD a câștigat. Iar la sectorul 1 nu se accepta renumărarea care ar face lumina în 8 ore. De ce? Iar Președintele iese public sa acuze tot PSD. “Este rolul președintelui sa atace partidul de Opoziție? Ne întoarcem la bolșevism, a fost comentariul lui Marcel Ciolacu.
Președintele PSD este îngrijorat ca evenimentele vor instala lehamitea în rândul oamenilor mai ales că epidemia este scăpată de sub control și criza economică este aproape.  În aceasta conjunctură PSD ia în calcul să susțină inițiativa de amânare a alegerilor parlamentare a altor formațiuni politice.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentIoana Petrescu acuză duplicitatea, trădarea și oportunismul din Pro România
Articolul următorMarcel Ciolacu vrea să amâne alegerile parlamentare