Majorarea pensiilor a rămas un vis frumos. Deși legea în vigoare impune majorarea acestor venituri, cât și a alocațiilor, actuala guvernare se agață de pandemie evitând să aplice măririle, dar trimite bani cu sacul în cu totul alte direcții. Economistul Adrian Câciu a dezvăluit în ce direcție sunt trimiși banii bătrânilor și copiilor, iar dacă urmăriți firul, e posibil să ajungeți la concluzia că sumele nici măcar nu mai rămân în țară – entitățile fiind adesea patronate de străini și înregistrate în afara granițelor României.
„Să nu uităm că alocațiile trebuie mărite și că pensiile trebuie să crească. Conform legilor în vigoare. Cine ia banii copiilor și pensionarilor și îi dă la multinaționale pentru a distruge piața muncii din România și a lasă angajații actuali cu pensii diminuate în viitor nu numai că nu are ce căuta în funcții de decizie, dar va răspunde pentru sfidarea celor 9 milioane de persoane de care își bate joc.”, a scris Adrian Câciu.
Se pregătește o ordonanță care permite privatului să-și bată joc de angajat?
„O să revin zilele următoare, dar pot să va spun de pe acum că se pregătește o ordonanță prin care statul va finanța acel kurzarbeit care va lasa la dispoziția angajatorilor dreptul de a dispune după bunul plac de angajați, iar statul le va plăti o parte din salariu, împrumutându-se de acești bani.
Ce este hilar la acest proiect este că se dorește introducerea unui indicator care prevede scăderea cifrei de afaceri cu doar 10% față de anul precedent, în timp ce, de exemplu, pentru accesul la finanțarea de business antreprenorii au trebuit să demonstreze o scădere cu 25% a cifrei de afaceri.
Un act normativ care favorizează angajatorii străini pe care nimeni nu-i întreabă unde sunt randamentele trecute.
Creștere deficit public cu 0,5 puncte procentuale, pe datorie, datorie pe care o vor plăti copiii cărora cineva nu dorește să le crească alocația.
Guvernați pentru oameni.
Și mai ales pentru viitorul lor!
De ce nu condiționați măsura de menținere a angajatului încă 12 luni ulterior?
De ce nu condiționați măsura de creștere a salariului minim cu 25%?
Căci asta doresc investitorii străini din România care comandă acest tip de act normativ:
Să le finanțați 41,5% din salariul minim pe care îl dau angajatului sau să le finanțați 75% din ceea ce nu dau ei angajaților în cazul măsurii de kurzarbeit.
Impozite plătesc și ei?”, a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.