Din martie până în prezent, de când pandemia a luat amploare în țara noastră, cuantumul amenzilor date de autorități celor care nu au respectat măsurile impuse în starea de urgență și, ulterior, în starea de alertă, a fost colosal. Presa străină a semnalat faptul că în România s-au aplicat cele mai mari și cele mai multe amenzi, iar unii oameni care s-au ales cu sancțiuni chiar și de 20.000 de lei au suferit șocuri grave.
Din fericire, în ultima perioadă, numărul sancțiunilor a scăzut.
„Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 1.066 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 184.222 de lei. Cuantumul și numărul amenzilor este în scădere față de ieri, când au fost raportate 1.434 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 264.570 de lei.”, anunță MAI.
În continuarea comunicatului, Instituția face apel la populație să alerteze autoritățile dacă văd vreun cetățean fără mască în spațiul public.
„Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.”, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Articolul precedentAPOCALIPSA DUPĂ INCOMPETENTA SAU DUPĂ INCONSTIENTA?
Articolul următorEconomistul Câciu spune unde se duc, de fapt, banii de pensii și de alocații. 9 milioane de români păgubiți!