Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru al Finanțelor, a reacționat dur la inițiativa legislativă pentru autonimia Ținutului Secuiesc. Acesta a avut mai multe mesaje publice prin care a transmis că „ROMÂNIA NU ESTE DE VÂNZARE! Nu există nicio scuză pentru ce s-a întâmplat la Camera Deputaților! Depunerea acestei inițiative legislative, pentru autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc, de către câțiva parlamentari care NU ar mai trebui să fie în Parlamentul României nici măcar o singură clipă şi trecerea TACITĂ a acesteia în Camera Deputaților nu reprezintă altceva decât o încercare mârşavă din partea unora de a FURA cu bună ştiință ceea ce aparține poporului român şi din partea altora de a VINDE aceasta țară! Și unii și ceilalți nu sunt altceva decât TRĂDĂTORI de țară și de neam! (…) Pentru ceea ce au încercat să vândă unii politicieni …mii de ROMÂNI au apărat, chiar și cu prețul vieții lor! (…) Pentru initiatorii proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, cât şi pentru cei care au girat această “scăpare” la Camera Deputaților, vă spun cu CERTITUDINE că Senatul României va RESPINGE acest proiect de lege!

Atât timp cât sunt în Parlamentul României și mai ales atât timp cât trăiesc, nicio bucată din țara mea nu va aparține altcuiva DECÂT POPORULUI ROMÂN!”, a scris Eugen Teodorovici pe contul lui de Facebook. 

În plus, acesta a avut și un mesaj pentru președintele României, Klaus Iohannis. 

„Este prea mult, ca președinte, să îți jignești țara!

Este mai mult decât ofensator la adresa poporului român ca tocmai azi, când sărbătorim Ziua veteranilor de război, în semn de recunoaștere a meritelor celor care au luptat pentru apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a României, să apară în spațiul public, chiar la cel mai înalt nivel al statului, un subiect atât de grav – AUTONOMIE TERITORIALĂ!

De la acțiunea premeditată a celor ce ne pătează istoria prin tentativa de furt, la absența unora care au girat voit sau nu această încercare de a legifera autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc, până la ieșirea incalificabilă a unui așa-zis președinte al tuturor românilor, s-a ajuns, din păcate, la întinarea memoriei neamului românesc.

Iohannis, deși încă președinte al României, s-a dezbrăcat complet de haina prezidențială în favoarea goliciunii mesajului electoral. 

Înainte de a-i acuza pe toți pesediștii, îl întreb pe președinte: peneliștii din Parlament, alături de care spuneți că vă luptați cu mănuși și măști pentru viețile românilor, sprijinindu-vă, nu-i așa, prin S.R.L- uri obscure pentru achiziții în stare de urgență, unde au fost? 

Subliniez, domnule Iohannis, că s-a ajuns în această situație ca urmare a iresponsabilității dovedite de către întreg spectrul politic parlamentar. Prin urmare, încercarea jalnică de a arunca noroiul politichiilor peneliste exclusiv în ograda adversarilor politici este din nou o dovadă a iresponsabilității, a lipsei de curaj și a ușurinței de a trăda interesele poporului român din cea mai înaltă funcție a statului, așa cum ați dovedit-o și în cazul sparanghelului german.”, a transmis fostul ministru al Finanțelor.  

Articolul precedentRobert Cazanciuc: Senatul a respins proiectul de lege privind Ţinutul secuiesc, nu la imboldul preşedintelui
Articolul următorCÂT COSTA O PROSTIE?