Ancheta avionului civil neidentificat care a survolat spațiul aerian al țării noastre și al Ungariei, Serbiei și Bulgariei se complică. Presa din Bulgaria vine cu dezvăluiri noi: aeronava ar fi decolat din Lituania și a trecut și prin Slovacia și Polonia. Acum avionul se află în custodia bulgarilor. Ministrul Apărării – Vasile Dâncu nu știe misiunea avionului pe care îl cataloghează ca fiind “Lebăda Neagră”. 

A fost alertă majoră după ce avionul bimotor de mici dimensiuni a reușit fără probleme să survoleze spațiul aerian din mai multe state membre NATO.

„Este un incident. Nu știm care a fost mobilul călătoriei unui avion bimotor prin trei țări. Este o lebădă neagră”, spune ministrul Vasile Dîncu.

Potrivit informațiilor oferite de ministrul Apărării din Bulgaria, traseul avionului ar fi fost mai complicat decât au știut autoritățile inițial. Aeronava a decolat din Lituania, a trecut prin Polonia și Slovacia, apoi ar fi ajuns în Ungaria. De aici, din Debrețin, a fost interceptată și escortată de aeronave militare maghiare până la intrarea pe teritoriul României.

„O aeronavă care survolează spațiul aerian al 4 țării este însoțită de către avioanele de vânătoare ale acelor țări și decolează de unde vrea și aterizează unde vrea… este o mare enigmă pentru mine”, a spus Ionuț Neamu, colonel (r) Forțele Aeriene Române.

Este anchetă NATO după ce un avion civil neidentificat a străbătut spațiul aerian al țării noastre și al altor trei state. Pilotul nu a răspuns apelurilor autorităților, iar acum se investigheză ce misiune avea aeronava. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentIon Arsene se lăuda că podul de piatră nu se va dărâma
Articolul următorMarcel Ciolacu nu crede că Iulian Iancu ar fi lucrat pentru un stat străin