Podul prăbușit în județul Neamț, a fost construit de o firmă apropiată familiei sale, potrivit presei locale. N-a avut norocul lui Anghel Saligny, care în urmă cu 150 de ani, s-a așezat sub podul de la Cernavodă, iar deausupra au trecut 40 de vagoane încărcate cu cărbuni, pentru a demonstra politicienilor vremii durabilitatea sa.

În urmă cu doar șase luni, același pod era inaugurat de baronul de Neamț, Ion Arsene, care afirma că „niciodată nu se va putea găsi pe el” o greutate îndeajuns de mare care să-l dărâme.

Pe 13 noiembrie 2021, la inaugurarea podului de la Luțca, intrat în lucrări în august 2021, președintele Consiliului Județean Neamț Ion Arsene scria pe Facebook „fapte nu vorbe”.

Baronul PSD s-a lăudat atunci că a urmărit îndeaproape proiectul de modernizare al podului și că „zilele trecute s-a făcut testul de rezistență pe pod și avem garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone, dispusă după o anumită schemă de încărcare, dar, analizând practic, niciodată nu se va putea găsi pe el o asemenea încărcătură”.

Acesta a adăugat în mesajul său că podul reabilitat de către CJ Neamț „poate fi folosit în condiții de siguranță”.

„Primăvara trecută podul a intrat în reparații capitale, pentru că nu a fost modernizat niciodată de când a fost construit, adică de mai bine de 50 de ani, și nu mai prezenta siguranță în exploatare. Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic!”, mai transmitea Ionuț Arsene.

Serviciul de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ Neamț cercetează un posibil abuz în serviciu, iar un alt dosar penal a fost deschis pentru vătămare corporală din culpă.

Articolul precedentIon Iliescu nu are pensie de revoluționar
Articolul următorMinistrul Apărării, DETALII despre incidentul aviatic: „Este o lebădă neagră” – Avionul se află în custodia bulgarilor