Marian Neacşu urmează să fie numit, joi sau vineri, în funcţia de secretar general al Guvernului, la propunerea PSD, au precizat surse politice, pentru RealitateadinPSD. Chestionat de către presă, cu referire la fostul său dosar penal, pentru că și-a angajat fiica pe post de consilier la propriul cabinet de demnitar, președintele PSD, Marcel Ciolacu a spus că nu a furat nimic.

„Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu, de ţară. Ca să dau un exemplu. Hai să înţelegem, domnul Neacşu nu a furat nimic! Domnul Neacşu, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un Consiliu de Administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva. Şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni, deci haideţi… Asta e corupţie? În acest moment, cred că lucrurile sunt foarte clare! Staţi uşor că domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese… e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric!”, a adăugat preşedintele PSD.

Marian Neacșu este actualul vicepreședinte al ANRE. El a fost dat afară din PSD, după ce a adunat voturile parlamentarilor pentru a o demite pe Viorica Dăncilă. Ulterior, s-a refugiat la Pro România, formațiunea condusă de Victor Ponta.

Recent, Liviu Dragnea a declarat la un post de televiziune că Neacșu și Ciolacu au avut ideea Ordonanței 13, care a provocat primele mitinguri #rezist împotriva guvernului Grindeanu.

Marian Neacșu a fost secretar general al PSD pe timpul lui Liviu Dragnea. După ce a fost schimbat din funcție a trimis media și unor instituții ale statului documente interne din partid.

Articolul precedentMarcel Ciolacu, mândru că a participat la Revoluția din 1989
Articolul următorBannerul anti Iohannis, adus de un consilier al lui Vlad Voiculescu