Ultima perioadă nu e una roz pentru premierul Florin Cîțu din punct de vedere al imaginii. Marți, primul ministru nu a știut să răspundă la întrebarea adresată de presă, „cât costă o pâine?”, iar miercuri, jurnaliștii de la flux24.ro și Realitatea Plus au dezvăluit, în exclusivitate, că Florin Cîțu a stat două zile în închisoare, în SUA.

 

Florin Cîțu a stat două zile în închisoare în Statele Unite ale Americii, după ce a fost prins băut la volan – a spus-o chiar el, după ce jurnaliștii au arătat că premierul a petrecut 48 de ore după gratii în țara unchiului Sam.

Cauțiunea stabilită de judecător a fost de 1.000 de dolari.

Premierul nu a dezvăluit ce alcoolemie avea atunci când a fost prins, însă a subliniat că deși a stat în arest, fapta sa a fost încadrată ca fiind contravenție. Ilegalitatea a fost comisă în anul 2000.

În jurul acestei povești ascunde de Cîțu se conturează noi întrebări. Flux24.ro se întreabă de unde a avut premierul bani să plătească uriașa cauțiune, dar și de unde a avut bani să-și angajeze un avocat.

Potrivit biografiei primului ministru, acesta a fost un tânăr sărac, provenit dintr-o familie foarte modestă. Totodată, Florin Vasile Cîțu este licențiat în științe economice, după ce a absolvit Grinnell College din Iowa, SUA în 1996.

Ulterior, acesta și-a continuat pregătirea academică urmând un master în științe economice, în cadrul Iowa State University, între 1997 şi 1999, și un doctorat la aceeași universitate, între 1999 și 2002. Specializarea doctorală a lui Florin Cîțu a fost în macroeconomie și afaceri internaționale, fără a susţine lucrarea de disertaţie, titrează presa națională.

 

Florin Cîțu a susținut o conferință de presă la Guvern în cadrul căreia și-a recunoscut fapta, însă a și arătat cu degetul spre colegii de partid.

 

”Da, acum 20 de ani, a fost vorba de o conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă. O amendă foarte mare. Nu este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. E interesant că apare această informație acum, în competiția internă din PNL”, a zis Florin Cîțu.

”Eu am condus. A fost o greșeală. Am condus și am plătit foarte scump. A trebuit să-mi vând și mașina pentru a-mi plăti amenda. Am mers un an pe jos. Asta este, a fost un eveniment acum 20 de ani. Nu este un eveniment cu care să mă mândresc, dar asta a fost”, a mai spus premierul.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban au fost informați de acest subiect în momentul în care a fost propus, de exemplu, pentru funcția de ministru al Finanțelor, Florin Cîțu a zis: ”Este o contravenție. Am plătit și în România amenzi de circulație.”

 

De asemenea, o altă întrebare vizavi de timpul petrecut de Florin Cîțu în Statele Unite ale Americii este cine i-a plătit cei patru ani de studii. Premierul nu a fost nici bursier și nici nu abeneficiat de școlarizare gratuită printr-un program.

Cei patru ani de facultate au costat peste 150 de mii de dolari și au fost achitate de mama sa, conform unui ziarist vîlcean, apropiat al familie Cîțu. Nu se știe însă cum a reușit femeia să facă rost de această sumă impresionantă la doar doi ani după Revoluție.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. 10 august. Activiștii au dinamitat statul?
Articolul următorSe aduc în discuție drogurile în DEZVĂLUIREA MOMENTULUI despre Florin Cîțu. Un jurnalist aruncă bomba!