După ce primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a făcut o plângere penală, acuzând șantajul practicat de grupul de jurnaliști din jurul lui Cătălin Tolontan, dosarul a fost mutat de la DIICOT la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și de Justiție. Surse din cadrul primăriei din lansează o ipoteză șoc, care ar putea da peste cap întregul curs al dosarului.

Au angajat echipe de filaj pentru primar, familia lui și colaboratorii. Au făcut rost de numerele de înmatriculare ale mașinilor private și au primit acces ilegal la mărturii depuse în fața procurorilor. Plus că zilnic scriu la intimidare împotriva procurorilor și judecătorilor implicați în aceste plângeri”, arată sursele citate de stiripesurse.ro.

Dosarul de șantaj în care cap de afiș este Cătălin Tolontan, disjuns de la DIICOT ca urmare a plângerii lui Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, trece la un alt nivel. În timp de jurnalistul anunță public faptul că urmează să fie audiat joi de procurorii anticorupție și lasă de înțeles că e hărțuit pentru că-și exercită dreptul la liberă exprimare,

Potrivit stiripesurse.ro, infracțiunile reclamate procurorilor de primarul sectorului 4, acelea de constituire a unui grup infracţional organizat şi şantaj, nu doar că n-ar fi încetat ca urmare a deschiderii dosarului sus-amintit, ci din contră, s-ar fi acutizat și s-ar fi transformat în acțiuni specifice clanurilor mafiote.

Jurnalistul Cătălin Tolontan, împreună cu colegul său, Mihai Toma de la ziarului Libertatea și alți ziariști de la publicația on-line Newsweek sunt vizați de o plângere de șantaj, formulate de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

DIICOT și-a declinat competența, după presiunile uriașe făcute asupra, procurorului de caz. Dosarul a ajuns la DNA. Judecătoria Sectorului 2 au obligat ziarul ”Libertatea” să scoată șapte articole care îl vizau pe primar

 

Articolul precedentPSD propune o lege de interzicere a tăierii pădurilor, timp de zece ani
Articolul următorPSD susține plângerea penală pe numele ministrului Sănătății