Dana Budeanu publică pe aplicația sa Verdict un nou material care-l încriminează pe Cătălin Tolontan. Acesta vine în contextul în care jurnalistul de investigație a fost audiat la DIICOT, fiind acuzat de constituire în grup infracțional organizat și de șantaj de către primarul sectorului 3 Daniel Băluță.

Vedeta povestește cum Gabriela Firea a trebuit “să sucească” rezultatul licitației pentru achiziționarea tramvaielor pentru București, în urma campaniei de presă orchestrată de Cătălin Tolontan. Nu turcii au câștigat competiția, ci Astra Vagoane, (companie a omului de afaceri Valer Blidar, in asociere cu firma CRRC Qingdao Sifang Co din China).

Budeanu susține că acest contract a fost semnat de Gabriela Firea și că avea o valoare de de 160 milioane €.

“Unul dintre primele articolele semnate de jurnalist pe această temă ”denunta” (vezi Doamne) faptul ca Gabriela Firea secretizeaza afacerea (Detalii aici).

Ulterior, Tolontan a publicat pe libertatea.ro, dar și pe site ul lui alte si alte articole. Toate erau favorabile companiei Astra Vagoane.

Mai mult, pe site ul lui, coordonatorul editorial de la Libertatea a publicat și un interviu-semnal cu afaceristul Valer Blidar (citește aici).

Până la urmă, conform presei, Astra Vagoane a primit contractul, acesta fiind semnat de Nicușor Dan pe 11 mai anul acesta, informație FALSĂ, contractul fiind semnat de Gabriela Firea pe 19 octombrie 2020!” conchide Budeanu.

Atunci valoarea contractului a fost de 840 de milioane de lei! Până pe data de 11 mai 2021, când Nicușor a anunțat iar semnarea contractului, valoarea acestuia a ajuns la 985 de milioane de lei! A crescut cu 145 de milioane de lei!!! mai spune Budeanu.

Comentatoarea publică o fotografie în care Cătălin Tolontan apare cu Valer Blidar, patronul companiei Astra Vagoane.

Articolul precedentPSD își va stabili candidatul la Președinția României prin alegeri interne
Articolul următorBăsescu și Macovei, părinții statului paralel. Dezvăluiri EXPLOZIVE ale fostului ministru de interne Doru-Viorel Ursu