Sondajul CURS confirmă poziţia de lider în preferinţele bucureştenilor a PSD, dar arată şi căderea spectaculoasă a USR, care, coroborată cu fărâmiţarea electoratului „de dreapta”, a făcut ca AUR să aibă un scor mult mai bun, chiar dacă partidul lui George Simion nu mai creşte vizibil în anchetele sociologice.

În ciuda recentelor scandaluri în care a fost implicat Traian Băsescu, declarat colaborator al securităţii de ÎCCJ, partidul acestuia pare că ar atinge din nou pragul electoral de 5% din voturi.

72 % dintre bucureșteni consideră că în capitală Administrația Nicușor Dan a luat-o într-o direcție greșită. Dacă mâine ar avea loc alegeri, unul din trei bucureșteni ar vota un candidat PSD; relevă ultimul sondaj CURS. Iată datele la acest moment:

PSD – 33%
PNL – 22%

AUR – 14%
USR – 10%

PMP – 5%
PUSL – 4%

Pro România – 2%
Forța Dreptei – 2%

APP – 2%
PER – 2%
Altul – 4%

Un sondaj de opinie realizat de CURS în perioada 7 – 17 iunie, la nivelul Municipiului București, indică faptul că marea majoritate a locuitorilor Capitalei sunt nemulțumiți de edilul general Nicușor Dan, dar și de primarii de sectoare:

72% din bucureșteni cred că în Capitală lucrurile merg într-o direcție greșită.
76% apreciază activitatea lui Nicușor Dan ca fiind proastă și foarte proastă, în timp ce 51% spun același lucru despre primarii de sector.

 

Articolul precedentCe rol joacă Viorica Dăncilă pe scena politică?
Articolul următorMacron a pierdul majoritatea absolută în Adunarea Națională