În toate războaiele și în toate crizele din lume există unii care pierd bani și unii care câștigă bani. Evident că acest război este un poligon de încercare pentru armament nou, pentru noi tehnici, noi tactici, pentru noi sisteme de spionaj, pentru noi sisteme de bruiaj. În același timp este și o excepțională piață de desfacere pentru armamentul  care s-a învechit din toate părțile. Sunt adevăruri care nu ne fac cinici, ci realiști. Nu ai cum să scoți războiul în afara economiei. Până la urmă, banul, resursa financiară, este extrem de important. Ucraina este o afacere. După ce se va termina armamentul, trebuie refăcută Ucraina”. Sunt cuvintele “oneste” ale invitatului permanent al emisiunii Culisele Puterii, Miron Mitrea, care a ținut să atragă atenția că nu trebuie uitat că rușii sunt cei care au început războiul. Adevărurile rostite de consultantul politic sună cu atât mai înfiorător acum, când în peisajul conflictului apare și Republica Moldova.
Miron Mitrea nu se ascunde în spatele cuvintelor și arată clar că președintele ucrainean este foarte interesat  și face tot posibilul să extindă conflictul între Rusia și NATO. “România este țară NATO. La noi au sosit echipamente și militari NATO, unele despre care nu s-a vorbit. Sunt convins că, dacă racheta despre care vorbea Volodimir Zelenski ar fi intrat în România, cu mare bucurie NATO o dădea jos ca să arate cât de pregătit este”. Visul lui Volodimir Zelenski este ca NATO să între în război cu Rusia. Dacă NATO intră în război cu Rusia, războiul clasic se termină, Rusia nu poate face față NATO și îi rămâne doar varianta nucleară, pe care nu și-o dorește nimeni”, este previziunea sumbră a dezvoltării conflictului. Miron Mitrea a amintit că în spatele lui Volodimir Zelenski e un popor bombardat, omorât, sunt victime, e distrugere, e suferință și ca președintele acestui popor face tot ce se poate ca să își apere oamenii.
Un război nuclear ar fi foarte scump, dar și Rusia ar fi ștearsă de oe fața Pământului. Consultantul politic a arătat că ușor, ușor, amploarea conflictului crește, iar armele tind să fie din ce în ce mai puternice, iar retorica devine tot mai stupidă.  Dar ceea ce a ținut să sublinieze Miron Mitrea este că prelungirea războiului nu este în favoarea Rusiei.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarius Budăi: „Veniturile din România sunt încă foarte mici şi avem nevoie de creşteri”
Articolul următorPaul Stănescu: Sunt convins că Partidul Național Liberal este conștient de beneficiile politice ale parteneriatului cu Partidul Social Democrat