Fostul preşedinte al PSD, Viorica Dăncilă, îi cere lui Marcel Ciolacu să plece de la conducerea PSD şi a Camerei Deputaţilor. Motivul invocat este trecerea prin Camera inferioară a Parlamentului a Legii Ţinutului Secuiesc prin aprobare tacită.

„Oricine ar fi fost liderul PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituţional şi anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români şi nici să rămână în fruntea partidului. Este un precedent periculos şi în egală măsură jenant pentru România şi pentru Parlament, dar şi pentru Partidul Social Democrat, care nu merită să deconteze monstruoasa iresponsabilitate a lui Marcel Ciolacu”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook. 

Fostul premier al României a precizat că „acest demers privind trecerea proiectului de lege nu îi aparţine partidului, ci unui singur om”. „Niciun membru al Partidului Social Democrat nu susţine acest act anti-românesc, iar domnul Iohannis este dator să probeze gravele acuzaţii făcute la adresa PSD în declaraţia de presă de astăzi. Adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu şi-a făcut treaba de preşedinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună ştiinţă pentru adoptarea unei legi care ne vinde ţara în aceste vremuri grele şi complicate. Îi solicit aşadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul ruşinos în care a umilit românii!”, a mai scris Viorica Dăncilă. Camera Deputaţilor a adoptat tacit, în şedinţa din 23 aprilie, proiectul privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, urmând ca Senatul să se pronunţe, miercuri, în calitate de for decizional asupra propunerii legislative iniţiate de deputaţii UDMR Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy şi Biro Zsolt-Istvan. 

A doua zi Senatul a respins Legea cu majoritate absolută de voturi. 

Articolul precedentPSD, creştere uşoară în sondajul IMAS din aprilie
Articolul următorJOCUL GRESEALA AȘTEAPTĂ?