Mitraliat” de Denis Rifai, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a trecut prin mai multe întrebări incomode. Printre altele, cea referitoare la adevărul din spatele demiterii Vioricăi Dăncilă.

Marea greșeală a fostului prim ministru a fost că s-a consultat cu oameni din afara partidului. Aici poate fi vorba de relațiile speciale ale acesteia cu Ică Voinea, fost ofițer SIE și cu Cristian Burci, patronul de la “Adevărul.”

“Nu (nu a păcălit-o pe Dăncilă să-şi dea demisia, n.r.). Nu i-am cerut demisia. În politică lucrurile sunt foarte simple: când pierzi, pleci. Dacă respecţi acest lucru, nu o să ai niciodată o problemă. Nu există altă regulă. Nu a existat nici demisia doamnei Dăncilă. Toţi membrii BPN şi-au dat demisia, lucru care a dus la dizolvarea conducerii PSD. Nu i-am promis (o candidatură la Senat, n.r.)”, a explicat Ciolacu.

Liderul PSD a mai fost întrebat dacă Viorica Dăncilă a fost cel mai slab preşedinte al PSD. “Toţi preşedinţii PSD la un moment dat au candidat pentru funcţia de preşedinte al României. Consider că cei care au pierdut nu au reuşit să se impună în faţa românilor. Nu ştiu care a fost cel mai slab. Viorica Dăncilă a făcut o greşeală imensă. Când deciziile nu le mai iei în interiorul partidului… PSD după alegerile prezidenţiale aproape a intrat în disoluţie. Planul preşedintelui Iohannis de distrugere a PSD ar fi reuşit dacă nu luam nişte măsuri”, a mai declarat Marcel Ciolacu.