Un fost deputat PSD se auto detonează și face țăndări de jur împrejur. În ciuda cetățeniei moldovenești, Cristina Rizea rămâne un fugar din calea Justiției de la București. Dar afirmațiile lui șochează când, în multe din necunoscutele politicii dâmbovițene, vin să aducă ceea ce pare cel puțin tocmai piesa lipsă. Orice informație trebuie luată cu titlu de rezervă. O dezinformare reușită este camuflată în detalii greu perceptibile. Dar vorba primului trofeu al statului paralel, Adrian Năstase: pune întrebarea și împreună vom găsi răspunsul!
Până la dezbaterile pe fond rămâne plasarea contextuală. Cristian Rizea lovește între alții în Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO. Într un moment în care administrația de la București intră într o nouă etapă a parteneriatului strategic cu SUA.  Este foarte adevărat că dezvăluirile la adresa lui Mircea Geoană se regăsesc în primul volum semnat de Cristian Rizea și lecturat de cei interesați în perioada stării de urgență. Dar Realitatea Plus reia aceste acuzații în interviul realizat. 
Care sunt consecințele? Și unde este adevărul? O întrebare foarte dificilă!
Cristian Rizea lovește deopotrivă într un oficial NATO și în jurnalistul care demontează cu acrivie succesul transatlantic al României, Ion Cristoiu.
Spre deosebire de lovitura la Mircea Geoană care depășește posibilitățile unui simplu jurnalist de a verifica informația, cu domnul Ion Cristoiu lucrurile sunt extrem de simple. Episodul de la Belgrad este în mare conservat de arhivele TV. Sebastian Ghiță e în continuare la Belgrad de unde ia decizii cu o rază de acțiune mai mare de 609 km. Poza care tulbură pensia doamnei Istode este și ea în memoria presei cu amănuntul de netăgăduit că sursa este tocmai Mihai Cristian. Iar răspunsul dat de domnul Cristoiu nu l contestă.
Cu alte cuvinte, piesa numită Ion Cristoiu este  dosar rezolvat. Fara apel și în tăcerea aproape absolută a celor școliți de Ion Cristoiu și dintre care în mod nenatural nu l a depășit nimeni pe maestru.
Iar perplexitatea presei este valabilă pentru mai toate instituțiile statului.
Ne aflam la un început sau la un capăt de drum?

Sursa: Realitatea Din PSD