Victor Ponta este veriga lipsă din relația administrației din care făcea parte Joe Biden cu România. Președintele Pro România se pregătea în 2012 pentru funcția numărul 1 în stat cu ajutorul adjunctului SRI, generalul Florian Coldea, și deputatului social democrat, Sebastian Ghiță. Ajuns premier în mai 2012, Victor Ponta s a angajat într un lobby puternic pe lângă administrația de la Washington pentru a  cuceri poziția de “omul americanilor în România”.
În centrul relațiilor Washington – București se afla fostul ambasador al SUA în România, Mark Gitensteine, un fidel a lui Joe Biden și un apropiat al generalului Florian Coldea. Este persoana despre care se presupune că ar fi făcut presiuni pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA și care intervenea în justiția din țara noastră, după cum afirma răspicat într un interviu omul de informații, Aurel Rogojan.
Un an mai târziu, Mark Gitensteine ajunge după încheierea mandatului de ambasador la conducerea  Fiondului Proprietatea (2013), cu o remunerație impresionanta și, la scurt timp, consilier special al companiei Astra Asigurări, cea mai mare companie de profil din țara noastră.
Pe de alta parte, Victor Ponta a beneficiat de consultanța politică oferită de Podesta Grup, firma care a coordonat campania prezidențială a lui Hilary Clinton, din 2016, și este implicată în Ucraina, în susținerea Partidului Regiunilor al președintelui, Victor Yanukovici. Colaborare dezvăluită de FBI într o ancheta din 2016 și care duce până la Hunter Biden, fiul lui Joe Biden.
Fostul procuror DNA, Mircea Negulescu,  dat publicității documente care atesta că fostul deputat PSD, Sebastian Ghiță, a plătit Podesta Group printr un păienjenis de firme, în campania prezidențială a lui Victor Ponta, dar fără ca firmele americane sau românești implicate să fie declarate oficial. Podesta Group a aranjat articole de presă în media europeană care să acrediteze susținerea consistență de care s ar bucura Victor Ponta peste Ocean. O realizare a firmei de consultanta a fost vizita efectuata chiar în ziua referendumului privind suspendarea președintelui, Traian Băsescu, 28 iulie 2012.
Aceasta increngatura de relații și dependente a fost prezentată pe larg în emisiunea Culisele Statului paralel, realizată de Anca Alexandrescu. În vreme ce presa de pe întreg mapamondul despica firul în patru în legătură cu cointeresarea pecuniară a familiei Biden în Europa de Est, candidatul democrat, Joe Biden, a negat ca ar fi luat vreun ban. “Niciodată în viata mea nu am primit niciun cent din vreo sursa străină”, a declarat Joe Biden în cadrul ultimei confruntări telecizate dintre Donald Trump și Joe Biden pentru Președinția SUA.

Sursa: Realitatea Din PSD